Hlavní obsah

Folková skupina Cesta vystoupí v Brně

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V galerii na Žlutém kopci v Brně se ve čtvrtek 15. března v 16.00 ve 2. patře Švejdova pavilonu koná koncert skupiny Cesta.

Foto: Jiří Smutný

Ilustrační foto

Článek

Galerie Žlutý kopec zve na vystoupení brněnské skupiny Cesta (folk, spirituály, písně a capella) do Masarykova onkologického ústavu 15.3. v 16.00 hodin.

Cesta je křesťanská kapela. Radost i zamyšlení přináší svým příznivcům už více než dvacet let. Několik mladých hudebníků dala tehdy dohromady zpívající kapelnice Milena "Čita" Čechová, zpěvačka brněnské trampské skupiny Ozvěna. Časem došlo i ke změnám ve složení skupiny.

Nyní můžete na jejich koncertech slyšet vokály Ondřeje Kohoutka, Jana Lidmily a Jana Čecha, kteří v kapele působí od jejího vzniku a hrají na dvanáctistrunnou, šestistrunnou a basovu kytaru, dále zpěvačky Lenku Bílou a Kateřinu Šnédarovou, a rovněž Michala "Žraloka" Čecha ze skupiny Ozvěna, který dodává skupině rytmus, plnost vokálů i táhlé tóny pedálové steel kytary.

V repertoáru má skupina Cesta písně s křesťanskou či spirituální tematikou. Nejčastěji mívá své pravidelné koncerty v brněnském klubu Leitnerova, ale také doprovází dobročinné či křesťanské akce. Svými písněmi rádi povzbudí a dodají naději těm, kteří to velmi potřebují. Vystupují i na místech méně obvyklých, jako je věznice nebo domov pro hendikepované děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám