Hlavní obsah

Florbalové Petrovice porazily Brno

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní večer patřil v Karviné florbalu. Zápas 1. ligy mužů zde odehrály Petrovice u Karviné s Brnem-Židenicemi.

Článek

Petrovice po loňském postupu do vyšší ligy zaujímaly jednu z posledních příček tabulky, podobně je na tom Brno, které je na posledním místě tabulky. Dal se tak očekávat vyrovnaný zápas a obrovská rivalita, protože každý z týmů mohl získat tři cenné body, které by jej zachránily před pádem do nižší ligy.

Začátek zápasy byl na obou stranách vyrovnaný, oba týmy měly střelecké příležitosti. První využil domácí tým, když se v 8. minutě v přesilovce trefil obránce Michal Olšák. Branka však Brno nepoložila - nejprve v 11. minutě srovnalo a poté v 16. minutě otočilo zápas na 1:2.

Ve druhé třetině byla znát zvýšená bojovnost domácích. Celku Petrovic se vyplatila, když se po 7 minutách trefil Marek Cihelka. Během několika minut zápas otočil kapitán domácích, místní kanonýr Daniel Olšák, který po přesné přihrávce před soupeřovu bránu neměl sebemenší problém skórovat. Do šaten šel domácí tým po druhé třetině za příznivého stavu 3:2.

Ve třetí třetině se ještě treili Cihelka, Gorgol a Růžička, navýšili tak domácí náskok o čtyři góly, hosté se zmohli jen na jednu branku. Celkový stav zápasu ZFK Petrovice - Brno-Židenice 6:3.

Reklama

Výběr článků

Načítám