Hlavní obsah

Filmový festival v Pardubicích nabídne snímky s ekologickou tematikou

Novinky, Martin Karas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední čtyři červnové večery budou v pardubickém environmentálním centru Natura park patřit dokumentárním filmům. Jsou tu Ozvěny Ekofilmu.

Foto: Tomáš Kubelka

Promítácí sál environmentálního centra Natura park v Pardubicích

Článek

Filmy, které v běžném programu multikin neuvidíte, můžete zdarma zhlédnout každý večer od pondělí 27. června do čtvrtka 30. června. Vždy od 20:00 bude na programu jeden film následovaný diskuzí. 

Nabídka letošního ročníku festivalu je velmi pestrá. Filmy z dílny francouzských a německých tvůrců mají však vždy jedno společné - jejich tématem je příroda. Dokumentují její krásu, vynalézavost a rozmanitost. Nevyhýbají se však ani kontroverzním tématům, jako je používání zvířat pro medicínské, toxikologické a farmaceutické výzkumy, nebo hrozba zaplavování oceánů odpady. 

„Program festivalu volíme každý rok velmi pečlivě tak, aby ukázal, co je na přírodě to fascinující, současně ale upozornil, že to není samozřejmé. Celkový zážitek by tak neměl divákům nasazovat růžové brýle, ale ani by neměli odcházet deprimovaní,” uvedl Jiří Bureš, ředitel pořádajícího Ekocentra PALETA. 

Navíc od běžných kinosálů bude navíc projekce probíhat v architektonicky velmi zajímavě řešené budově Natura parku. „Letos máme poprvé k dispozici tyto nové prostory a těšíme se, že to atmosféře festivalu dodá další rozměr,” dodal Bureš. 

Program festivalu: 

27. června - NEVIDITELNÁ PŘÍRODA - Síla rostlin

28. června - VÍTEJTE V ŘÍŠI LABORATORNÍCH ZVÍŘAT

29. června - NEVIDITELNÁ PŘÍRODA - Všudypřítomné rostliny

30. června - PLAST – Skutečná mořská příšera

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám