Hlavní obsah

Evropské zlato. Mistryně světa v aerobiku Adéla Citová získala poslední chybějící trofej

Novinky, Zuzana Rybářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aerobiková velmoc. Tak se přezdívá České republice, jejíž závodníci právě potvrdili pověst světové špičky na Mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku a fitness týmech v polském Krakově.

Foto: Adam Litera

Adéla Citová - mistryně Evropy v kategorii dospělých žen

Článek

Naše závodnice Adéla Citová, která je zároveň mistryní světa v kategorii dospělých žen, získala zlatou medaili, jež jí ve sbírce ještě chyběla.

Adéla Citová z Juniorského fitness klubu Louny je miláčkem publika a do své choreografie dala nejen maximální výkon, ale také emoce. A že jich na letošním evropském šampionátu neměla málo.

Snad největší ale zažila při nominačních závodech ještě v České republice, kterých se zúčastnila den před svou maturitou. I přes velké vypětí zde svou přemožitelku nenašla a stejně tomu bylo i na evropském mistrovství, kde poprvé triumfovala. Perfektní výkon čerstvé maturantky, z něhož prýštila pozitivní energie, tak ocenili nejen diváci povzbuzující v hale, ale také porota svým nejvyšším hodnocením. Zlato patří Adéle zcela právem.

Skvělé výkony ovšem podaly také další naše závodnice. Obrovským překvapením se stala nová krev v kategorii dospělých Viktorie Prokopová z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové, loňská mistryně Evropy v kategorii juniorů. Na ME v Krakově se umístila třetí, za – až do letošního roku neporazitelnou a zkušenou – Belgičankou van Brande, která ale letos s Adélou Citovou nedokázala udržet krok. Skvělé vystoupení přichystala divákům i třetí česká reprezentantka v této kategorii – Karolína Kudláčková ze Studia K Barrandov, která se umístila na čtvrté příčce.

Adéla Citová ovšem získala zlatou medaili hned dvakrát, podruhé v dospělých duích s Karolínou Jánskou ze stejného klubu. Viktorie Prokopová zase zazářila s Andreou Švihálkovou a Brentonem Andreolim v dospělých triích.

„Choreografie tohoto tria byla rozhodčími označena za jednu z vůbec nejhezčích v historii mezinárodních závodů, velmi se podařila a ocenilo ji také publikum,“ podotýká Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz

A Češi si odvážejí zlatou medaili i v populární kategorii Aerobic Performance – závodnice z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové se skladbou Evolution of Dance.

Junioři a kadeti si s dospělými ve výkonech nezadali

Také čeští kadeti a junioři potvrdili svou stabilní pověst aerobikových jedniček. V juniorské kategorii získali 17 medailí, juniorské zlato v kategorii žen obhájila skvělá Vanda Šimková z MV Team Univerzity Tomáše Bati, která je i mistryní světa v této kategorii. Stejně úspěšná byla se svou kolegyní i v duích.

Stříbrnou medaili si odváží domů energická Tereza Miková z Aerobic Teamu Praha, která letos takto úspěšně přešla z kategorie kadetů do kategorie juniorských žen. Nejvyšší příčku v kategorii mužů juniorů vybojoval Luboš Hanus z Aerobik studio Dvojka Sedlčany. A nejvyšší ocenění získalo i trio z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové.

Velké ovace v publiku doprovázely také vystoupení našich kadetů – vítězky v kadetských ženách Nikol Ulrichové z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové a dua i tria ze stejného klubu, Fit Studia D v kategorii Cadet performance nebo kadetského zlatého muže Jana Míška z Jumping Kangaroos Mladá Boleslav.

Kompletní výsledky všech kategorií najdete na www.fisaf.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám