Hlavní obsah

Evropská unie podporuje aktivity mladých v Karviné

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi úspěšné divadlo pro seniory, deskové hry nebo jízda na cyklotrialovém kole. To jsou některé aktivity mladých pro karvinskou veřejnost, které podpořila či podpoří EU v rámci projektu Mládež v akci. Mladí lidé od 15 do 30 let mají nyní šanci ve druhém kole.

Foto: Město Karviná

Ilustrační foto

Článek

Do 30. dubna je možné podávat další žádosti. Nápady je možné sdílet i na facebooku projektu. Projekt či aktivitu mladí vymyslí, vytvoří a uvedou do života. Může jít o akce jednorázové, ale také trvalejší – maximálně o roční projekty. Výše podpory může být až 70 tisíc korun.

"Vítán je každý projekt, který posílí sounáležitost mladých lidí s městem, kde žijí, ale máme už zájemce z Orlové nebo Ostravy, kde takové projekty zatím nemají. Studentky zdravotnické školy s velkým úspěchem hrály divadlo pro karvinské seniory, chystá se exhibice extrémního cyklosportu a malý kurz jízdy na takových kolech. Veřejnost se bude moci na několika workhopech naučit hrát různé deskové hry a v naší knihovně už pracují první dobrovolníci v rámci mezinárodní dobrovolnické služby," vypočítal některé už běžící aktivity náměstek primátora Lukáš Raszyk. 

Reklama

Výběr článků

Načítám