Hlavní obsah

Dům kultury v Kroměříži představí kolekce fotografií i obrazů, ale také staré vinylové obaly

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům kultury v Kroměříži zve na výstavu černobílých fotografií a textů Vladimíra Hudečka a Františka Vrby s názvem Mimoobrazy, která je k vidění od 3. června a potrvá do 27. června. Slavnostní vernisáž proběhne v sobotu 8. června od 18 hodin.

Foto: František Vrba

Jedna z fotografií autora Františka Vrby na výstavě Mimobrazy v Domě kultury v Kroměříži.

Článek

Vladimír Hudeček a František Vrba jsou přátelé, kteří mají ve fotografii a umění obecně podobné cítění, ale jdou každý trochu jinou cestou. Zatímco Vladimír Hudeček je v Kroměříži domestikovaný Pražák, František Vrba, básník a fotograf, je zase rodák z Plzně, který dnes žije v Olomouci.

Na jejich kroměřížské výstavě Mimoobrazy uvidí návštěvníci několik černobílých fotografií, které, jak už název výstavy napovídá, nejsou jen o optickém vjemu. Všechny fotografie totiž autoři doplnili svými texty. Obrazový dojem je tak doplněn ještě o myšlenky obou autorů, které někdy vychází přímo z daného obrazu, ale jindy s ním souvisí jen okrajově a je na návštěvnících výstavy, aby si tyto souvislosti našli nebo třeba objevili i něco nového.

Vnímání fotografií je totiž dost subjektivní, což si oba autoři dobře uvědomují a nechtějí ukazovat návštěvníkům či divákům co přesně mají vidět nebo cítit. Nechávají to na jejich fantazii a stojí díky tomu tak trochu MIMOOBRAZY.

A které další výstavy budou v Domě kultury v Kroměříži následovat? Zatímco od 28. června do 15. září představí ve foyer svou fotografickou tvorbu Nelly Billová a Robert Rohál (oba pocházejí z Holešova), jejichž společná výstava ponese název Kresby světlem, od 1. července do poslední srpna bude v pravé klubovně v prvním patře Domu kultury k vidění výstava, která představí staré obaly vinylových desek - Slavíci a retro aneb Obaly pop vinylů.

Během září bude v prostoru pravé klubovny otevřena retrospektivní výstava obrazů Milady Ivánkové – kterou talentovaná kroměřížská malířka pojmenovala V proudu času.

Reklama

Výběr článků

Načítám