Hlavní obsah

Druhý ročník Open air školní akademie v Novém Sedle

Novinky, Josef Sekyra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úterní odpoledne 28. června bylo možno na nádvoří Základní školy v Novém Sedle spatřit neobvyklé zahalené postavy rytířů Jedi. Ovšem při podrobnějším prozkoumání se ukázalo, že se jedná o žáky devátého ročníku, kteří se prezentovali svým vystoupením na druhém ročníku Open air školní akademie 2016.

Foto: Josef Sekyra
Článek

Diváci školní akademie mohli zhlédnout již zmíněné Jedie, ale také vystoupení ve stylu muzikálu Pomáda a jiná scénická a sportovně laděná vystoupení. Žáci se na školní akademii velmi zodpovědně připravili a na výsledku to bylo znát, oceněním jim byl především potlesk diváků.

Na akademii předvedli své umění i žáci ZUŠ Nová Role, která hostuje v naší škole již druhým rokem, a mezi školami je výborná spolupráce. Předpokládáme, že do budoucna vznikne při škole s pomocí ZUŠ hudební těleso, které bude školu reprezentovat i na dalších kulturních akcích.

Na přípravě akademie se podíleli všichni pracovníci školy, ale především je nutné vyzdvihnout precizní práci učitelek, které vystoupení s žáky nacvičovaly. Výrazné pomoci jsme se dočkali i od MěÚ v Novém Sedle, který nám ochotně zapůjčil a postavil pódium a díky patří také Bc. Tomášovi Pittelovi za multi pomoc jak při přípravě, tak při realizaci školní akademie.

Všem žákům, kteří vystoupili na pódium, patří velký obdiv a ohromná pochvala.

Reklama

Výběr článků

Načítám