Hlavní obsah

Dražba CD Karla Gotta pro Davídka

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden před Galavečerem populární hudby v Příbrami, 2. října, vyšel dlouho očekávaný set pěti CD s duety Karla Gotta. Následující pátek vystupoval Karel Gott v příbramské sportovní hale, kdy organizátoři akce, Petr Větrovský a Jitka Doubravová, nakoupili CD a nechali je mistra podepsat.

Foto: Jitka Doubravová
Článek

Už předem bylo jasné, k jakému účelu poslouží. „O prázdninách nás oslovila maminka nemocného Davídka s prosbou o finanční pomoc na operaci Ulzibat v Kladně, která stojí 69 tis Kč, a na rehabilitaci v Adeli na Slovensku, která Davídkovi velmi pomáhá a je nutná po operaci. Ihned jsme souhlasili s tím, že nějakým způsobem pomůžeme,” řekla Jitka Doubravová.

Rozhodování o tom, kam poputuje částka z dražby, nebylo složité. „Během galavečera jsme darovali šek v hodnotě 30 000 Kč dětskému domovu Pepa v Lazci, který podporujeme již dlouhodobě, a nyní dáme většinu výtěžku z dražby právě šestiletému Davídkovi,” prozradil organizátor galavečera a dlouhodobý podporovatel dětského domova Pepa v Lazci, Petr Větrovský.

Dražba bude probíhat od konce tohoto týdne na oficiálním facebooku Petra Větrovského. A jaký je vlastně příběh malého Davídka?

Davídek je z dvojčat, a narodil se v sedmém měsíci těhotenství s těžkým krvácením do mozku. Hned od narození musel tedy bojovat s těžkými zdravotními komplikacemi. Voperovali mu hadičku do mozku, která odvádí přebytečný mozkomíšní mok do střev. S ní bude žít už celý život. Po 60 dnech mohl jít konečně z nemocnice domu. Do dnešního dne má za sebou už čtyři operace.

Rodiče musí s Davídkem neustále cvičit, a jezdit na rehabilitační pobyty. Velkým snem a věřme, že reálným cílem je, aby mohl Davídek sám chodit.

Udělejte radost k Vánocům svým blízkým, vydražte jim CD a pomozte tak dobré věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám