Hlavní obsah

Dobrušské adventní zastavení ve společnosti bratří Ebenových

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní velký adventní koncert v Dobrušce 4. prosince plně režírovala trojice bratrů Ebenových a jejich kapela. Publikum ve velkém sále společenského centra bylo od začátku do konce naladěno na stejnou notu, a tak laskavý humor, ale především nezaměnitelné písně, odměňovalo vděčným potleskem.

Foto: Dana Ehlová

Koncert bratří Ebenových v Dobrušce.

Článek

Vedle Marka, Kryštofa a Davida Ebenových tvoří dnes kapelu skvělí hráči z ETC Vladimíra Mišíka – Jiří Veselý (basová kytara, akordeon), Jiří Zelenka (bicí, perkuse) a Pavel Skála (akustické a elektrické kytary) a ty doplňuje vynikající jazzový kontrabasista Jaromír Honzák.

Koncert této výjimečné sestavy začal Malou písní do tmy a tedy (jak jinak) než v naprosté tmě. Pak zazněly písničky z dalších alb - Čas holin, Chlebíčky, Já na tom dělám nebo Tichá domácnost. Jen namátkou připomeňme skladby Zapomeneš, Příjemný let, Byl jsi někde, Folkloreček, Někdo klepe, Poslední valčík, Já na tom dělám nebo Trampská s nápaditými texty Marka Ebena.

Jednou z výjimek je zhudebněná báseň Vítězslava Nezvala Sbohem a šáteček, která uzavřela první hudební blok. Podle potlesku se vůbec nedalo čekat, že by majitelé vstupenek vyslyšeli Nezvalův text. Právě naopak. Rádi se po přestávce vrátili na svá místa, aby si vychutnali i druhou část koncertu bratří Ebenových v Dobrušce.

Výsledkem byl večer plný pohody a úsměvů, laděný typicky a neopakovatelně, tedy po ebenovsku, zakončený velkým potleskem a několika přídavky.

Reklama

Výběr článků

Načítám