Hlavní obsah

Dobrušská střední škola se otevře veřejnosti, zároveň se chystá na velkou změnu

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střední škola – Podorlické vzdělávací centrum Dobruška pořádá mimořádné Dny otevřených dveří a zároveň stojí na prahu velké změny ve vzhledu svého areálu.

Foto: Jana Melicharová

Tak bude vypadat nová budova odborných učeben SŠ - PVC Dobruška

Článek

Střední škola – Podorlické vzdělávací centrum Dobruška v těchto dnech prochází velkými očekáváními. Nejenže se připravuje na zcela mimořádné Dny otevřených dveří, které si o ni vyžádal velký zájem z řad veřejnosti, ale hlavně se chystá na zahájení výstavby nové školní budovy s odbornými učebnami a odborným laboratořemi.

Mimořádné Dny otevřených dveří proběhnou 24. a 25. ledna, kdy si zájemci o studium z řad žáků základních škol budou moci prohlédnout celý areál školy, kde se dozvědí vše o studijních a učebních oborech, které škola nabízí. Největší zájem určitě zase bude o studijní obory Mechanik strojů a zařízení a Mechanik seřizovač, kde škola jako jediná v regionu nabízí studium v projektu L/H, což znamená, že studenti těchto oborů během čtyřletého studia získají výuční list a maturitní vysvědčení.

Dalším studijním oborem, který škola vyučuje, je obor Informační technologie se zaměřením na robotiku nebo počítačovou grafiku a videotvorbu.

Studijní obory pak doplňují tříleté učební obory Nástrojař, Obráběč kovů, Strojní mechanik a Klempíř se zamřením na autoklempíře.

Pro všechny tyto obory a pro veřejnost ze širokého okolí se v příštích dnech chystá velká velmi příjemná změna. Tu ředitel školy Ing. Vladimír Voborník odtajnil a přiblížil těmito slovy:

„V těchto dnech je u konce 3. kolo výběrového řízení na dodavatele investičního projektu výstavby dvoupodlažní budovy s osmi odbornými učebnami, laboratoří robotizace, kde bude 7 skutečných robotů Kuka simulovat reálnou výrobní linku, laboratoří CNC a svářečskou školou. Předpokládáme, že výstavbu zahájíme již v únoru. Půjde-li všechno podle plánu, tak by první studenti mohli  při zkušebním provozu zasednout do nových školních lavic už počátkem příštího školního roku. Věřím, že rozšířením a zmodernizování odborného vzdělávání tak trochu uspokojíme hlad po absolventech technických oborů, kteří na našem trhu práce tak chybí.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám