Hlavní obsah

Do pomoci se zapojilo nejen město, ale také Brněnské komunikace a HC Kometa

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současná epidemie onemocnění COVID-19 ukazuje, že snaha vzájemně si pomáhat ze společnosti nevymizela.

Článek

Příkladem toho, že mnozí teď myslí na ty, kteří se vlivem nouzového stavu dostali do tíživé situace, je v Brně nová služba bezplatného rozvážení obědů samoživitelům a rodičům s dětmi, které trpí poruchou autistického spektra. Tu zajišťují ve spolupráci s magistrátem Brněnské komunikace a majitel hokejové Komety Libor Zábranský.

„Myslíme nejen na seniory, ale také na samoživitele, kteří se kvůli vyhlášení nouzového stavu ocitli bez příjmů, například protože museli zůstat doma se svými dětmi a nemohou se tak věnovat svojí práci. Děkuji všem, kteří se do pomoci zapojili, ať už se jedná o soukromé osoby, firmy, pracovníky magistrátu nebo příspěvkových organizací města. A v neposlední řadě děkuji také všem, kteří už přispěli do naší veřejné sbírky. Finanční prostředky z ní budou využity ke zmírnění následků pandemie virové nemoci COVID-19,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Bezplatný rozvoz obědů je určen pracujícím samoživitelům, kteří museli zůstat s dětmi doma a ocitli se v nepříznivé sociální situaci. Vaření jídla zajistí jedna z restaurací spadající pod Libora Zábranského a HC Kometu Brno. Dopravu a financování mají na starosti Brněnské komunikace.

Příjemce pomoci splňující nastavená kritéria vytipovávají sociální pracovníci jednotlivých městských částí a oslovují je přímo, není tedy možné kontaktovat s žádostí brněnský magistrát.

Reklama

Výběr článků

Načítám