Hlavní obsah

Do Mikulova přijel svatý Martin, lidé ochutnávají Svatomartinská vína a husí speciality

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na mikulovské náměstí přijel v úterý krátce před 11.00 svatý Martin. Odstartovalo tradiční otevírání Svatomartinských vín a ochutnávka husích specialit. Mikulov bude žít bohatým programem svatomartinských slavností až do 17. listopadu.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Město zaplnil svatomartinský jarmark, kočovní umělci i členové národopisných souborů již minulý víkend. Nyní přijel podle tradice svatý Martin na bílém koni a oslavy pokračují v pátek 14. listopadu, kdy se budou v Gajdošově sále v 16 hodin světit vína letošního ročníku.

Svatomartinský jarmark pokračuje i tento víkend. V doprovodném programu vystoupí i skupina muzikantů s historickými nástroji a taneční vystoupení přiblíží dobu starodávných krčem a veselic. Pro děti jsou opět připraveny pohádky.

Po celou dobu oslav jsou mimořádně zpřístupněny historické památky. Mikulovské podniky nabízí speciální svatomartinská menu, včetně ochutnávky vín.

Kompletní program s přehledem termínů a časů jednotlivých akcí nabízí www.mikulov.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám