Hlavní obsah

Dívčí válka překvapí svým zpracováním karvinské divadelní fanoušky

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě hodiny opravdové zábavy si mohou lidé užít na představení Dívčí válka - nová éra, které si pro karvinské divadelní fanoušky připravil Městský dům kultury.

Foto: MěDK Karviná

Plakát k akci

Článek

V novém divadelním zpracování originálu komedie z 90. let minulého století vystoupí herci takových jmen jako je Mirek Šimůnek, Tomáš Krejčíř, Miluše Bitnerová či nejznámější český imitátor Petr Jablonský.

Dívčí válka lidem rozhodně ukáže svou vlastní tvář. Dějem prostupují známé písně, které vždy podpoří sílu daného okamžiku. Pestrá a hezky zpracovaná je jak scéna, tak i jednotlivé kostýmy. Inscenace se pohybuje na pomezí hry a reality. Na jednu stranu pojednává o historickém tématu, na druhé však vtipně naráží na témata současná.

Jak říká jeden z účinkujících Jindra Kriegl: "Nečekejte žádné poselství či katarzi. Jde nám jen o jediné – bavit. Bavit diváky a bavit sebe," podotknul. Nutno dodat, že toho efektu se divadlu i daří docílit. Diváci z představení odcházejí s úsměvem a šťastní, že na chvíli zapomněli na své každodenní starosti.

Představení se uskuteční 13. května ve velkém sále Městského domu kultury od 19 hodin. Vstupenky jsou k dostání na pokladně MěDK nebo si je můžete rezervovat na internetových stránkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám