Hlavní obsah

Divadelní festival Ostrava v Praze začne první listopadový den

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 1. listopadu zhlédnou diváci v Praze již 9. ročník divadelního festivalu Ostrava v Praze. Čtyři ostravská divadla nabídnou do 8. listopadu pražskému publiku divácky velmi úspěšné kusy, které jsou v Ostravě zcela vyprodány.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 24.10.2018 Chytá se Festival divadel Ostrava v Praze. Divadlo Jiřího Myrona v rekontrukci.

Článek

Festival Ostrava v Praze vznikl v roce 2010 jako jedna z akcí při vyhlášení kandidatury Ostravy na Evropské město kultury pro rok 2015. Koná se od té doby každoročně s velkým úspěchem.

Osmý ročník festivalu navštívil v listopadu 2017 šest pražských divadel. Devět představení vidělo něco přes 2500 diváků a většina představení byla vyprodána. 

Festival Ostrava v Praze bude své představení prezentovat jedenkrát v Divadle pod Palmovkou, šestkrát v Divadle Komedie a jednou na scéně v Celetné. Vstupenky jsou v prodeji a je o ně veliký zájem.

Program:

1. listopadu v Divadle pod Palmovkou: Gioacchino Rossini: Lazebník sevillský. Libreto přebásnil Jaromír Nohavica, režie Ondřej Havelka, orchestr vede a operu do komorní podoby upravil dirigent Marko Ivanović

2. listopadu v Divadle Komedie diváci zhlédnou světové soudobé opery s názvem Opera? Opera!!! Scénické provedení tří skvostů moderní opery diváci uvidí v režii Jiřího Nekvasila, dirigent Petr Kotík, scénu vytvořil David Bazika.

Salvatore Sciarrino: Infonito Nero (Černé nekonečno), Julius Eastmann: Macle, Petr Kotík: Master - Pieces 2014-15/ Mistrovská díla. 

3. listopadu Národní divadlo moravskoslezské v Divadle Komedie. Eric Bogosian: SEX, DROGY a HAFO Prachů. Překlad Pavel Dominik, režie a výběr hudby Janusz Klimsza. Hrají František Večeřa a David Viktora.

4. listopadu v Divadle Komedie - Jaroslav Dušek, Ondřej Smeykal, Mario Buzzi- L2: Brána života!

5. listopadu Komorní scéna Aréna v Divadle Komedie uvede hru A. P. Čechova Tři sestry. Překlad Leoš Suchařípa, režie Ivan Krejčí.

6. listopadu Divadlo Petra Bezruče v Divadle Komedie uvede hru bratří Mrštíků Maryša. Režie Janka Ryšánek Schmiedtová, úprava Kateřina Menclerová a Jana Ryšánek Schmiedtová. V hlavní roli diváci uvidí Pavlu Gajdošíkovou.

7. listopadu se v Divadle Komedie představí Divadlo loutek Ostrava s inscenací Václava Klemense Stříhali dohola Josefa Kainara. Hra vznikla vloni v listopadu (premiéra 24. 11. 2017) ke stému výročí narození slavného básníka a vrací se k jeho mládí v Ostravě.

8. listopadu v Divadle v Celetné uvede Divadlo Petra Bezruče - Ladislav Fuks: Spalovač mrtvol. Režie Jakub Nvota, dramatizace Kateřina Menclerová. V hlavní roli diváci uvidí Norberta Lichého. Lichý byl za svůj mimořádný jevištní výkon nominován na Cenu divadelní kritiky v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon a roku 2016 získal nominaci na Cenu Thalie 2016.

Další informace: www.ostravavpraze.eu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám