Hlavní obsah

Díky novému majiteli čekají ještě letos Nemocnici Šumperk investice v desítkách miliónů korun

Novinky, Hana Szotkowská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemocnice Šumperk letos změnila svého vlastníka a oddělila se od zdravotnického řetězce Agel. Nový majitel nemocnice, lékař Martin Polach, teď plánuje do zdravotnického zařízení investovat mohutné finanční prostředky - jen za letošní rok 50 miliónů korun.

Foto: Vizualizace Architektonické kanceláře manželů Petrovových

V následujících letech se nemocnice bude měnit i pohledem zvenčí. V plánu je například stavba úplně nové vstupní haly.

Článek

„Změna vlastníka se pojila s mnoha úkony, které byly procesně velmi náročné. Nemocnice musela během velmi krátké doby přejít na jiný informační systém. Musela změnit svůj název, dodavatele zdravotnického materiálu, web nebo třeba i logo a s ním spojena všechna označení. Od října také převezme provoz lékárny. Myslím, že to nejnáročnější období máme za sebou a zvládli jsme ho velmi dobře. Hlavně díky obrovskému nasazení zdejších zaměstnanců, kterým bych chtěl touto cestou poděkovat,“ říká nový majitel Nemocnice Šumperk MUDr. Martin Polach, MBA.

Nový majitel nemocnice zdůrazňuje, že v žádném případě neplánuje jakkoliv omezovat zdravotní péči. Naopak, zaměstnancům například zvýšil krátce po převzetí nemocnice platy o pět procent. Nemocnici navíc plánuje rozvíjet a investovat do ní své vlastní finanční prostředky. Jen pro letošní rok by měly investice dosáhnout výše 50 miliónů korun.

Peníze by měly směřovat zejména do zdravotnické technologie. Ještě letos chce Martin Polach začít se stavbou nového pavilonu magnetické rezonance, jehož součástí bude také nové mamologické pracoviště. Pavilon bude navazovat na vnitřní koridor, tak aby pacienti podstupovali všechna důležitá vyšetření pod jednou střechou.

Nový přístroj, který umožňuje vyšetření bez rentgenového záření, by měl být vybaven větším vyšetřovacím otvorem a bude tak přizpůsoben i pro silnější pacienty. Navíc díky speciální metodě snížení gradientního hluku bude moci personál na pracovišti vyšetřovat i klaustrofobní pacienty. „Nové pracoviště by zde mělo sloužit pro řadu odborností, mimo jiné i pro potřeby ortopedického nebo neurologického oddělení,“ doplnil majitel šumperské nemocnice.

Nemocnice plánuje v nejbližších měsících zakoupit pro své pacientky také nový mamografický přístroj. Oproti stávajícímu mamografu nabídne nový přístroj lékařům ještě přesnější diagnostiku než doposud. Mamograf bude navíc vybaven systémem, který při vyšetření umožní u každé ženy individuálně nastavit míru stlačení prsu podle typu a tvaru její prsní tkáně. Kvalita zobrazení pak odborníkům poskytne v rámci diagnostického procesu jedinečnou jistotu.

Do konce roku bude v nemocnici vybudován také nový superaseptický operační sál pro ortopedické a traumatologické operace. Právě zdejší ortopedická péče je podle něj na špičkové úrovni a je vyhledávána nejen pacienty z Olomouckého kraje, ale i mimo něj.

V následujících letech se nemocnice bude měnit i pohledem zvenčí. V plánu je i stavba nové vstupní haly, která by navazovala na centrální příjem. Na jednom místě a pod jednou střechou by zde pacienti našli všechny doprovodné služby, lékárnu, výdejnu zdravotnických potřeb až po kantýnu s občerstvením. „Už jsme v této věci oslovili architektonické studio, které vypracovalo velmi zdařilý návrh,“ dodal nový vlastník Nemocnice Šumperk.

Reklama

Výběr článků

Načítám