Hlavní obsah

Děti ukradly pro zábavu cukrovinky, oblečení i lampion

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to jako z dob Charlese Dickense, kdy děti kradly z hladu a nedostatku. Nyní je to spíše z přemíry a z vědomí nepostižitelnosti. Také si z toho udělaly částečně adrenalinovou zábavu. Ale ne vždy se jim lup podaří v klidu odnést. Příkladem jsou dva zásahy městských strážníků a prodavačů.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

Před Vánocemi se krade daleko více, strážníci i policisté nestačí počítat oznámené případy. Ne vždy je mají na svědomí dospěláci, dva nyní včera řešili strážníci s dětmi.

První událost se odehrála v obchodním centru na pražském Chodově. Dvě dívky ve věku třináct a čtrnáct let zadržela ostraha obchodu s oděvy. Přivolaní strážníci u starší dívky objevili věci v hodnotě téměř 1300 Kč.

„Dalším případem se zabývali strážníci z Prahy 3. Do prodejny potravin a smíšeného zboží je přivolal sám prodavač. Dva devítiletí chlapci zde měli odcizit zboží, převážně cukrovinky, v hodnotě přes 130 Kč. Dále uvedl, že v obchodě nekradli poprvé. Před dvěma dny měli mít na svědomí škodu v hodnotě téměř 470 Kč, kdy k cukrovinkám přidali kabelku a lampión. Ten den se ale prodavači chlapce zadržet nepodařilo. Jejich prohřešky naštěstí  zaznamenal  kamerový systém prodejny,” informovala Michaela Peterková, mluvčí Městské policie Praha.

Vzhledem k nezletilému věku strážníci všechny děti předali přivolaným rodičům. Následně je obeznámili, že vyrozumí odbor sociálně právní ochrany dětí, který se tím bude dále zabývat. Odcizené zboží bylo vráceno zpět do prodeje. U starší krádeže, kdy nebylo možné věci vrátit, otec jednoho z chlapců způsobenou škodu prodavači uhradil na místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám