Hlavní obsah

Darujte šanci na život a zapište se ve Zlíně do registru dárců kostní dřeně

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také letos pořádá Fakulta humanitních studií UTB ve spolupráci s Hematologicko – transfúzním oddělením Krajské nemocnice T. Bati akci Daruj šanci na život. Výzva se týká především studentů a zaměstnanců zlínské univerzity, ale i široké veřejnosti, a jejich zápisu do registru dárců kostní dřeně.

Foto: Adéla Čuříková
Článek

Akci zahájila přednáška Zdeňky Wasserbauerové, dlouholeté organizátorky a propagátorky dárcovství kostní dřeně.

„Mladí lidé na výzvy k dárcovství hodně slyší. Jde to pomalu, ale pořád jich přibývá. Občas se někteří zájemci bojí, mají předsudky. Proto se musí pořád vysvětlovat, propagovat, opakovat. Že stačí vypsat dotazník, dát krev a dostat se do registru. To je otázka pár minut. Třeba vás už potom nikdy neosloví, ale možná také někomu dáte naději a zachráníte lidský život,” uvedla Zdeňka Wasserbauerová.

Daruj šanci na život, tedy zápis do registru dárců kostní dřeně, probíhá 12. – 15. března od 12:00 do 15:00 v různých prostorách Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Mohou se jí zúčastnit všichni zdraví zájemci ve věku 18 – 35 let z řad studentů, zaměstnanců školy i široké veřejnosti.

Další informace na www.kntb.cz nebo www.utb.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám