Hlavní obsah

Další vilka Chráněného bydlení Čtyřlístek byla předána v Ostravě uživatelkám

Novinky, Josef Zajíc

Nová vilka Chráněného bydlení Čtyřlístek byla ve středu 22. července slavnostně předána uživatelkám.

Foto: Josef Zajíc

Chráněné bydlení ve Slezké Ostravě. 22.7.2015

Článek

Ve středu 22. července byla slavnostně předána další vilka Chráněného bydlení Čtyřlístek na Bronzové ulici 1346/13 ve Slezské Ostravě. Je to již třetí Chráněné bydlení Čtyřlístek, které je  provozu.  

Krásný domeček v klidné oblasti Slezské Ostravy předal klientkám náměstek primátora města Ostravy Ing. Zbyněk Pražák za přítomnosti pracovníků odboru sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti Mgr. Olgy Pelechové, Mgr. Jaroslavy Rovňákové,  vedoucí odboru, Mgr. Martiny Pavelkové, sociální pracovnice, a Mgr. Michala Mariánka, analytika odboru.

Díky tomuto chráněnému bydlení získají klientky nesrovnatelně lepší životní podmínky, než na jaké byly zvyklé dosud.

„Posláním Chráněného bydlení Čtyřlístek je individuální podpora lidí s mentálním postižením při získání nebo udržení schopností a dovedností, které jim pomáhají začlenit se do života v běžné společnosti. V naší vilce, nebo "domečku", jak místu říkají klientky, v Bronzové ulici je místo pro 8 klientek, které zde žijí v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích. V každém patře je samostatná koupelna a WC. Budova má provozní místnosti s pračkou a sušičkou prádla. Do přízemí je situovaná společná kuchyň s jídelnou, společenskou místností a zahradní terasou. Budova není bezbariérová,” informovala při komentované prohlídce Mgr. Bohdana Rywiková, tisková mluvčí a  PR manažerka Čtyřlístku. 

„Náklady na rekonstrukci rodinné vilky v Bronzové ulici a její vybavení přišly statutární město Ostrava (zřizovatele Čtyřlístku) na více než 2 milióny korun. Chráněné bydlení v Bronzové ulici e třetí zařízení, které jsme uvedli do provozu po Chráněném bydlení Martinovská v Ostravě-Martinově a Chráněném bydlení Thomayerova v Ostravě Vítkovicích. Zařízení jsou součástí transformačního procesu, jímž Čtyřlístek právě prochází, jeho hlavním cílem je začleňování lidí se zdravotním postižením do běžného prostředí,” dodala Bohdana Rywiková.

Čtyřlístek - Centrum pro osoby se zdravotním postižením, Hladnovská 751/119 Ostrava - Hladnov. Poskytuje služby lidem ve věku od tří let se zdravotním postižením, mentálním i kombinovaným, vycházející z jejich individuálních potřeb, a to ve formě jak pobytových, tak ambulantních a terénních potřeb.

Reklama

Výběr článků

Načítám