Hlavní obsah

Čtyři drogové dealery zadržel úspěšný toxi tým z Berouna

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to nekonečná práce, jedny obchodníky se smrtí seberou, další nastoupí. Přitom je to pro kriminalisty mravenčí práce, dostat pachatele trestné činnosti před soud. Další je pak věcí litery zákona. Berounský tým má za několik let působení velké úspěchy v potírání výroby a distribuce omamných látek.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

Minulý týden zadrželi kriminalisté další organizovanou skupinu pachatelů, kteří dlouhodobě a systematicky prodávali pervitin drogově závislým osobám v katastru města Beroun a v jeho okolí. Případem se zabývali tři měsíce, kdy dokumentovali jejich trestnou činnost a okruhy odběratelů.

„Výsledkem jejich práce jsou čtyři vazebně stíhané osoby. Při samotné realizaci, která probíhala na čtyřech místech současně, za asistence zásahové jednotky, byli zadrženi čtyři muži a provedeny domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor. Při nich byla nalezena vyrobená droga pervitin, připravená k následné distribuci a finanční hotovost pocházející z prodeje drog. Dále bylo zjištěno, že pachatelé prodávali drogu pervitin v okrese po dobu minimálně jednoho roku. Dealeři si tímto prodejem mohli přijít na stovky tisíc korun,” informovala mluvčí Policie ČR Beroun Marcela Pučelíková.

Obvinění mají za sebou bohatou a pestrou trestní minulost v podobě majetkové a násilné kriminality. Za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až deseti let.

Reklama

Výběr článků

Načítám