Hlavní obsah

Chuť Jeseníků se vydala na tour po moravských a polských městech

Novinky, Bára Haušková

Gastronomický festival Chuť Jeseníků, který se letos koná v sedmi restauracích v horách pod Pradědem, se vydal i na „kolečka“. Od července mohou lidé degustovat tradiční recepty i lokální výrobky ve vybraných dvanácti městech v Olomouckém a Moravskoslezském kraji, ale i v Polsku.

Foto: archiv organizátora

Festival Chuť Jeseníků se vydal na tour po českých a polských městech. Jesenické dobroty si lidé mohou v rámci gastroshow odnést i domů.

Článek

Lidé si jesenickou chuť mohou odnést domů v podobě regionální tlačenky z Bušína,  přírodních džemů či sýrů z farmy rodiny Hrdličkových z Brníčka. „Gurmánský stánek se již objevil ve Vrbně pod Pradědem v rámci akce Festival sýrů, na jazzovém festivale v Bruntále a dalších místech. Lidé mají o regionální pokrmy velký zájem,“ uvedla ředitelka gastronomické přehlídky Chuť Jeseníků Tereza Schreiberová. Gastroshow se rozjede i do polských měst Opole, Nysa a Glucholaz.

V Jeseníkách a v podhůří přiláká gurmány například na farmářské trhy, a to 5. září v Šumperku a 20. srpna v Mohelnici. V Rýmařově se objeví v rámci oslav Dnů města 6. září. Nebude chybět ani v severní části regionu ve Zlatých Horách 30. srpna, kdy se koná tradiční Rýžování zlata.

Kdo nestihne gastroshow, může až do září zajít do sedmi restaurací v Jeseníkách na kompletní menu, označené v jídelním lístku symbolem festivalu Chuť Jeseníků - vidličkou a nožem zapíchnutým vedle Pradědu. Více na chutjeseniku.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám