Hlavní obsah

Chodby vítkovické chirurgie se proměnily v uměleckou galerii

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exotická zvířata, zajímavé krajiny, ale i dech beroucí přírodní úkazy mohou nově pozorovat pacienti i personál v jedinečné galerii na chodbách chirurgického oddělení Vítkovické nemocnice v Ostravě.

Foto: Bc. Lucie Drahošová

Vrchní sestra Nina Hrtanová je autorkou netradičního nápadu proměnit nemocniční chodby v uměleckou galerii.

Článek

Autory čtyř desítek originálních fotografií jsou překvapivě sami zaměstnanci, kteří touto autentickou formou chtějí přispět ke zkrášlení oddělení a zlepšení prostředí pro pacienty.

„Řada pacientů u nás tráví hned několik dní a někteří se bohužel i vracejí. Každého pacienta proto bereme jako blízkého a je pro nás důležité, aby se u nás cítili dobře. Řada pacientů s námi sdílí své životní příběhy a nyní je naopak i my můžeme sdílet s nimi, prostřednictvím fotek z našich vlastních cest,“ popisuje Bc. Nina Hrtanová, vrchní sestra chirurgického oddělení Vítkovické nemocnice, která s nápadem na netradiční výzdobu oddělení přišla a společně s kolegy zdravotníky celý rok fotografie shromažďovala.

Na chodbách chirurgického oddělení A i B je aktuálně rozmístěno více než čtyřicet snímků z cest, které zachycují faunu, floru, krajiny, zajímavé kulturní památky nebo jen zajímavé detaily, které příroda u nás i za hranicemi nabízí.

Všechny fotografie jsou přitom omyvatelné, aby vyhovovaly hygienickým limitům, které v nemocnici musí být dodržovány. „Fotky už si stihli prohlédnout první pacienti a ohlasy jsou výborné. V budoucnu proto budeme určitě s výstavou fotek pokračovat a současnu galerii buď časem obměníme, nebo rozšíříme,“ prozradila Hrtanová.

Reklama

Výběr článků

Načítám