Hlavní obsah

Chladné léto není v Beskydech problém. Lákají muzea veteránů, klobouků i centrum Pivovaru Radegast

Novinky, Lucie Talavašková

Letošní výkyvy letních teplot nutí destinační management turistické oblasti Beskydy – Valašsko nabízet i jinou zábavu, než je pobyt v čisté přírodě.

Foto: www.beskydyportal.cz

Užijte si více zážitků v Beskydech s Beskydy Card

Článek

V nabídce tzv. Beskydy Card, turistické karty s tipy a výhodami na 100 druhů služeb, se proto vedle wellness a nejrůznějších sportovních aktivit objevila muzea i nošovický Pivovar Radegast. Nová je i přehledná nabídka TOP 10 + 1 atraktivit, které kombinují přírodu a sport s poznáváním historie a národních kulturních památek v Beskydech a na Valašsku a pomáhají přivést do oblasti další skupiny turistů.

„Nabízíme lidem návštěvu kopřivnického technického muzea s krásnými historickými vozy a expozicí manželů Zátopkových, historii kloboučnictví i příběh slavného generála Laudona v Novém Jičíně, štramberské Muzeum Zdeňka Buriana, geniálního malíře pravěkých tvorů a řadu dalších zážitků, které nejsou závislé na počasí a lze je získat s různými výhodami naší turistické karty,“ uvedla Monika Konvičná, ředitelka Destinačního managementu Beskydy – Valašsko.

Jedním z nejzajímavějších míst, kam lidé míří i za deště, je podle ní pivovar Radegast v Nošovicích. Prohlídka pivovaru začíná v Návštěvnickém centru – Radegastově svatyni s interaktivní expozicí, kde se lidé dozvídají nejen o pivu, ale také právě o kultu boha Radegasta. Ve 120 minutách si pak turisté projdou vše od sladovny, přes stáčírnu a sklepy až po varnu. Na dospělé čeká i ochutnávka. 

„Pokud je jen chladno, ale neprší, je hezké si zajít s dětmi do největšího včelařského naučného areálu se skanzenem v ČR, který je v Chlebovicích. Krásný je celý Štramberk, přezdívaný Moravský Betlém, navíc s pravěkými lidmi osídlenou jeskyní Šipka, nebo hrad Hukvaldy v rodišti Leoše Janáčka,“ doporučuje Monika Konvičná.  Děti podle ní ocení i krytý aquapark Olešná či Letní dětský park na Bílé s lanovkou Zbojník, Pašeráckou stezkou a oborou se zvířátky.

Tipy pro dny s horším počasím lidé najdou na webu www.beskydyportal.cz, www.beskydycard.cz, nebo jim poradí beskydská informační centra. Na stejných místech získají také informace o místech vybraných pro TOP 10 + 1. Beskydy Card mohou turisté u vybraných ubytovatelů získat k pobytu zdarma nebo je možné si ji zakoupit v turistických informačních centrech v Beskydech.

Reklama

Výběr článků

Načítám