Hlavní obsah

Český pohár v Chemoplastu zamířil do finále

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měsíc listopad je jako již tradičně posledním měsícem v sezoně, kdy hráči usilující o postup na závěrečný turnaj Mistrovství ČR, mohou dohánět chybějící body v Českém poháru. Hráči z Vysočiny se tak rozhodli uspořádat ještě dva turnaje ve Vatíně. První ve středu 14. a druhý v pondělí 19. listopadu.

Foto: Tomáš Vítámvás

turnaj Českého poháru v rod hockey - Chemoplast

Článek

Ve středečním turnaji se hrálo o Pohár SHSK Vysočina. Turnaj byl zaměřen především na hráče žákovských kategorií a tak se konal v odpoledních hodinách. Dorazily především místní děti, které se tak postaraly o obsazení téměř celé startovní listiny.

Nejdříve byly sehrány zápasy ve skupinách a poté se nejlepších osm hráčů utkalo vyřazovacím způsobem v play-off. S ohromnou dávkou štěstí se tak k medailovým pozicím probojovala hráčka z Ostrova nad Oslavou Sabina Mičková, která byla zároveň nejlepší hráčkou do 15 let. Druhým byl Jaromír Nedvěd, který se tak stal zároveň nejlepším místním hráčem. Třetí se umístil Tomáš Vítámvás a hned na místě čtvrtém byl nejlepší hráč do 15 let Ondřej Coufal.

V pondělí se hráči z Vatína i dalších obcí z Vysočiny sešli na dalším z turnajů. Tentokrát pod názvem ELSA CUP 2012. Druhého turnaje se zúčastnili také hráči týmu SHL Brno a tak se startovní listina rozrostla dokonce na 17 jmen. Opět se začalo utkáními v základních skupinách, aby bylo možné určit nejlepších 8 hráčů, kteří postoupí do vyřazovací části turnaje. Na ostatní hráče jako již tradičně čekalo ještě několik hracích kol, ve kterých sehráli svá utkání o umístění.

Nejsilnějšími byli podle očekávání hráči z Brna. Do finále se postupně probojovali Martin Kučera a Jaromír Procházka. Zlato nakonec získal Kučera. Třetí příčku ze středečního turnaje obhájil Vítámvás. Nejlepším místním hráčem se tentokrát stala Marcela Kabrdová. Nejlepším hráčem do 15 let byl opět Ondřej Coufal a nejlepší hráčkou do 15 let se stala Tereza Sobotková.

Na závěrečný turnaj Mistrovství České republiky v Mostě se tak na poslední chvíli probojovali Jaromír Nedvěd, Tomáš Vítámvás, Marcela Kabrdová a zřejmě také Michaela Babejová. Tato čtveřice hráčů se tak letos také zúčastní soutěže družstev, kde bude bojovat o titul pro nejlepší tým v táhlovém hokeji Chemoplast.

Více informací a výsledků o šprtci i Chemoplastu naleznete na webu http://vysocina.billiardhockey.cz/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám