Hlavní obsah

Český běh žen zná termín - ostravské ulice mu budou patřit v poslední květnový den příštího roku

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sobotu 31. května 2014 chystají organizátoři v Ostravě další ročník Českého běhu žen. O této události informovali na tiskové besedě v restauraci Sushi Point v obchodním a zábavním centru Forum Nová Karolina ředitel závodu Oldřich Zvolánek a Taťana Netoličková-Kocembová.

Foto: Josef Zajíc

Český běh žen 2014

Článek

Přítomné na tiskové besedě v pondělí 23. září pozdravila Šárka Mokrá, koordinátorka projektu, a představila hosty. Základní informace podali a besedy se dále zúčastnili Ing. Martin Štěpánek Ph.D., náměstek primátora města Ostravy, Mgr. Věra Palková, náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje, Martin Kubík, ředitel obchodního a zábavního centra Forum Nová Karolina, a špičkové házenkářky DHC Sokola Poruba Petra Adámková a Alena Lešková.

"Český běh žen při své premiéře přilákal 600 sportovkyň různé výkonnosti a věku. Tisícovka účastnic - to je opravdu smělý cíl. Zájem nás mile překvapil, tak snad by to v roce 2014 mohlo vyjít. Každopádně trať v centru Ostravy zvládne více startujících. Záleží opravdu na ženách, aby se k závodu přihlásily. Čímž je všechny zvu, " usmíval se ředitel Forum Nová Karolina Martin Kubík.

„Myslím si, že je spousta žen, které touží po pohybu a nemají tu šanci, proto je tato akce ušitá na míru právě pro ně. Navíc stačí tenisky, trenky a tričko, takže žádné velké náklady," připomněla hlavní smysl Českého běhu žen Věra Palková, která se mimo jiné jako aktivní sportovkyně přidala k patronům akce.

K pozvání na Český běh žen v roce 2014 se přidaly házenkářky DHC Sokola Poruba Petra Adámková a Alena Lešková, které letošní závod na 5 km běžely na doporučení trenéra, ale v příštím roce se zúčastní opět a určitě jich z družstva bude víc.

Český běh žen také pomáhá. Z výtěžku startovného závodu týmů v rámci letošního pilotního ročníku přispěl spolu s klíčovým partnerem akce na činnost neziskové organizace Klauni z Balónkova částkou 20 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám