Hlavní obsah

České Budějovice odstartovaly druhou část korfbalové extraligy skalpem mistra z Brna

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou to přijít muselo. Obhájce titulu a největší favorit korfbalové extraligy Brno o víkendu poprvé poznalo hořkost porážky. V sobotním sedmém kole se o málo obvyklý kousek postaraly České Budějovice, které o den později při oslavě korfbalového jubilea přehrály i Prostějov a zažily plodný víkend.

Foto: Jan Pařík

Prostějov o víkendu jednou prohrál a vyhrál.

Článek

7. KOLO

Dobrá nálada z výhry nad silnými Českými Budějovicemi jim příliš dlouho nevydržela. Znojemští korfbalisté v posledním kole před Vánoci letos poprvé vyhráli, uplynulý víkend je však opět usadil na zem. V sobotu totiž nestačili na Prostějov 21:23 a ještě mnohem míň se jim dařilo v neděli, kdy podlehli Brnu o patnáct košů.

„V naší hře máme velké výpadky. Chvíli hrajeme dobře, ale pak je to opět utahané a zbrklé. Pořád přemýšlíme, čím to je, ale zatím nemůžeme na nic přijít,“ smutnila znojemská opora Gabriela Filipovszká.

Prostějovští byli od začátku duelu o krok napřed, zápas zvládli výborně takticky. „Byli jsme střelecky aktivní, za útok jsme měli většinou tři nebo čtyři pokusy,“ shrnul prostějovský korfbalista Petr Šnajdr sobotní utkání sedmého kola.

Modří Sloni YMCA Znojmo - Prostějov SK RG 21:23

Soutěžní prohru zažili po deseti měsících. Brněnští korfbalisté naposledy prohráli v extralize na začátku března minulého roku se Znojmem, v sobotu si pro ně nešťastnou událost zopakovali. Nad jejich síly byl největší rival posledních let České Budějovice, kterým Korfbal klub podlehl 18:21.

„Prohráli jsme zaslouženě. Soupeř byl silný pod košem, nedal nám moc šancí,“ vyzdvihl protivníka brněnský hráč Jiří Ziegler.

Rozhodující krok k výhře udělali Jihočeši ve druhé části, když soupeři utekli na rozdíl více košů. „Ani jeden tým se moc neprosazoval. Nám se přece jen dařilo o něco víc, zatímco soupeř v zakončení často zaváhal,“ mnul si ruce českobudějovický matador Vlastimil Krejčí.

České Budějovice KCC Sokol - Brno KK 21:18

8. KOLO

Oba duely osmého kola se netradičně odehrály v jednom městě. U příležitosti oslavy třiceti let korfbalu v České republice hostil extraligové boje Prostějov, jehož za tři týdny čeká pořadatelství Europa Shieldu.

Oslavy začali Brňané jasnou výhrou nad Znojmem 29:14 a dali tak zapomenout na den staré selhání.

„Znojmu vyšel začátek, Patrik Nguyen trefil několik košů z velké dálky. Do poločasu jsme však zápas otočili a pak už jsme drželi tempo my. Ve druhé části už znojemská obrana nebyla tak pevná a v útoku soupeř skóroval už jen čtyřikrát,“ líčil brněnský Ziegler, jehož tým čeká už od čtvrtka vrchol v podobě Europa Cupu v belgickém Kotrijku.

Brno KK - Modří Sloni YMCA Znojmo 29:14

Domácí generálka na Europa Shield jim nevyšla. Prostějov v neděli doma padl s rozjetými Budějovicemi 12:22 a za tři týdny bude chtít proti soupeřům ze všech koutů Evropy předvádět jinou hru. Domácím hodně ublížila absence nejlepšího střelce Petra Galíčka, který musel odcestovat na povinný lyžařský kurz.

„Petr je vůdčí osobnost jedné čtyřky, chyběl nám. Neměli jsme doskok, vše skončilo po první střele a pak jsme šli dolů i psychicky,“ popsal prostějovský Šnajdr.

Prostějov SK RG - České Budějovice KCC Sokol 12:22

Reklama

Výběr článků

Načítám