Hlavní obsah

Česká Miss 2018 zakončila sérii castingů v Praze

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský casting Česká Miss 2018 se konal v sobotu 17. března v OC Štěrboholy. Byl posledním ze série castingů letošního ročníku. Dorazilo téměř sedmdesát dívek nejen z Prahy a okolí, ale i z Plzně, Kladna, Přerova, Rokytnice v Orlických horách a řady dalších míst.

Foto: Archiv OC Štěrboholy

Finalistky s Michaelou Habáňovou, Evou Čerešňákovou a M.Ditmarem

Článek

Každá přítomná dívka snila o tom, že se stane Českou Miss v té jediné a nejprestižnější národní soutěži krásy. Byla sice mrazivá sobota, ale v OC Štěrboholy to skutečně vřelo. Nebylo tu snad dívky, která by netoužila zvítězit a vydat se na světové soutěže, jako je Miss Universe, Miss Earth a Miss Supranational. Hlavními podmínkami pro účast v castingu byly: věk 17 až 25 let, štíhlejší postava a české občanství.

Koncept soutěže se od základů změnil a Česká Miss již není o jednom jediném finálovém galavečeru, ale je celoroční, více online, partnerská a více charitativní. Snahou je také, aby byla zachycena nejen cesta soutěžících dívek, ale došlo i ke vtažení veřejnosti do děje a samotného života projektu Česká Miss.

„Česká Miss je o kráse, charismatu, inteligenci, není to jen soutěž fyzické krásy, ale komplexnosti. Hledáme krásnou ženu, dívku, osobnost, která zaujme svojí jedinečností a originalitou a bude inspirovat druhé,“ uvedla ředitelka soutěže Eva Čerešňáková při zahájení.

Již 6. dubna proběhne semifinále v pražském hotelu Augustine, ze kterého postoupí 10 finalistek, a ty bude čekat několik zábavných, ale i náročných dnů - workshopy, setkání s odborníky, focení a navázání spolupráce s modelingovou agenturou. Nebylo by dobré, kdyby některá z nich trpěla mořskou nemocí, protože soustředění bude probíhat i na jachtách v Chorvatsku.

V porotě usedly známé tváře z řad vítězek České Miss, influencerů, zajímavých osobností i sponzorů. Mezi těmi, kdo rozhodovali o dívkách postupujících do semifinále České Miss 2018, byl například zpěvák Pavel Callta, blogerka Dominika Myslivcová, Česká Miss 2017 Michaela Habáňová, Česká Miss 2016 Andrea Bezděková, Česká Miss 2007 Lucie Hadašová a řada dalších.

Porotě předsedala ředitelka soutěže Eva Čerešňáková, která sama prošla soutěží v roce 2007 a stala se první Českou vicemiss. O zkušenostech z modelingu a soutěže krásy dokonce sepsala bibliografií s názvem Miss, sny vs. realita. Ta odhaluje její životní příběh a pro druhé je motivací, protože je potvrzením toho, že lze posilovat vlastní odvahu a jít si v životě za svými sny, ať sníme o čemkoliv.

Dívky přišel povzbudit zpěvák Martin Maxa. Mnohé svou účastí překvapil. V lednu totiž podstoupil závažnou operaci páteře, ale naštěstí vše dobře dopadlo. Radost udělal nejen soutěžícím, ale všem, kdo do OC Štěrboholy dorazili, třeba jako podpora nebo jen na nákupy, i když pánům asi větší radost udělala promenáda v plavkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám