Hlavní obsah

Brněnské vilové kvarteto již potřetí na veletrhu Regiontour

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vila Löw-Beer, Stiassni, Tugendhat a Jurkovičova vila se ve čtvrtek 19. ledna již potřetí společně prezentovaly na mezinárodním veletrhu turistických možností v regionech Regiontour v Brně na výstavišti. Veletrh potrvá do neděle 22. ledna.

Foto: Tiskový servis MMB

Prezentace města Brna

Článek

Všechny čtyři brněnské vily prošly v několika posledních letech památkovou obnovou a jsou otevřeny pro veřejnost. Brněnské vilové kvarteto představuje atraktivní turistickou destinaci a připomíná návštěvníkům, že Brno v období mezi dvěma světovými válkami udávalo tón v soudobé architektuře, a to i v oblasti rodinného bydlení.

V uplynulém roce 2016 zástupci vil spolupracovali nejen na odborném poli, ale podíleli se i na několika společných akcích. Připomeňme, že vily se úspěšně zapojily poslední srpnový víkend do akce Národního památkového ústavu Hradozámecká noc 2016 a přichystali návštěvníkům zajímavý program (koncerty, divadelní etudy, ohňostroj, noční komentované prohlídky atd.).

V galerii Celnice v areálu vily Löw-Beer byla na podzim k vidění zajímavá výstava Auta brněnských továrníků: Löw-Beer / Stiassni / Tugendhat. V rámci doprovodného programu projelo v pátek 9. září více než 20 historických vozidel přes centrum Brna z vily Stiassni do vily Löw-Beer. Všechny vily se také sešly na stránkách nového průvodce po architektuře Brna z nakladatelství Paseka. 

Na veletrhu se návštěvníci dozvědí novinky z vil, program na nejbližší měsíce, prohlédnou si aktuální propagační materiály a zasoutěží si o ceny s vilovou tematikou (publikace).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám