Hlavní obsah

Bohumín přivítá o víkendu velikonoční jarmark se zvířaty, ruským kolem a flašinetářem

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmdesát stánkařů, historické i rukodělné atrakce pro velké i malé i flašinetář čeká v sobotu 24. března na návštěvníky velikonočního jarmarku v Bohumíně. Zatímco loni jej na Apríla provázely na náměstí T. G. Masaryka téměř letní teploty, letos bude mít podle předpovědi počasí spíš zimní charakter.

Foto: Pavel Čempěl
Článek

Kdo se bude chtít ohřát, ideální příležitost najde ve foyer kina, kde budou k vidění nádherně zdobené kraslice a živí králíčci a kuřátka. K zahřání dopomůže i medovina či jiné pochutiny ze stánků.

„První letošní velká venkovní akce nabídne na náměstí stánky s tradičními regionálními výrobky, jako jsou valašské frgály, vdolečky, kozí a ovčí sýry, zvěřinové speciality, ale také velikonoční svíčky, keramika či dřevěné hračky. Věříme, že i přes chladnější počasí, které začátek jara provází, přijdou lidé nakoupit a pobavit se,“ řekl Karel Balcar, ředitel pořádající městské agentury K3 Bohumín.

Příjemným zpestřením jarmarku bude hudební doprovod, o který se postarají pouliční muzikanti flašinetář František Petrovič a bluesový zpěvák Bužma. Nejmladší návštěvníky lákají organizátoři na oblíbená kontaktní zvířata z ostravské zoo, drobná zvířátka ve foyer kina, dřevěné ruské kolo na ruční pohon, historickou pekárnu, výrobu svíček či malování obřích kraslic. Vstup na akci je zdarma, začíná v osm hodin ráno a potrvá do třetí hodiny odpolední.

„Součástí akce budou dětská představení v kině. V devět hodin začíná Včelka Mája, v jedenáct hodin pak Králíček Petr. Od čtrnácté hodiny promítáme dobrodružný rodinný fantasy snímek Cesta za králem trollů. Večer zveme dospělé na Pacific Rim: Povstání,“ doplnil Balcar.

Velikonoční jarmark pořádá i základní škola na třídě Dr. E. Beneše. Naplánovala jej na úterý 27. března a spojila jej se dnem otevřených dveří. Od třetí do páté hodiny odpoledne si nejen rodiče dětí budou moci prohlédnout školu, občerstvit se a nakoupit sváteční dekorace, které vyrobili nejen zdejší školáci, ale i děti z mateřinek Fit a Rafík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám