Hlavní obsah

Bíloveckou nemocnici navštívila vládní delegace

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 25. dubna v 7.15 hodin branami Bílovecké nemocnice, a. s. projela vládní delegace v čele s premiérem v demisi Andrejem Babišem, kterého doprovázel ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová a hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Foto: Josef Zajíc

Bílovec 25.4.2018 Vládní delegace navštívila Bíloveckou nemocnici a.s.

Článek

Delegaci přivítal ředitel nemocnice Zdeněk Horák. Hosté si prohlédli oddělení následné peče. Premiér se setkal s lékaři a sestřičkami nemocnice a společně diskutovali o pracovních podmínkách v nemocnici. Zajímal se o platy zdravotního personálu, především o výši mezd u zdravotních sester, zajímal se, co je nejvíce trápí a jaké by uvítaly změny.

V diskuzi se sestřičky vyjádřily ke své pracovní náplni. Nelíbí se jim, že je hodně papírování. Musí vyplňovat formuláře při každém úkonu, který pacientovi provádějí. Zabírá jim to zbytečně moc času, který by mohli věnovat klientům. Na problematiku reagoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a nastínil, že od června letošního roku bude administrativní zátěž zredukována a podstatně zjednodušena.

Následovala prohlídka zrekonstruovaného oddělení rehabilitace a přání, aby se podařil dokončit investiční záměr, a to oprava komunikací a vybudování parkoviště v areálu nemocnice.

Okolo osmé hodiny vládní delegace autobusem odjela na další naplánovaná místa v Moravskoslezském kraji.

Bílovecká nemocnice, a. s. má svoji dlouhou historii. Byla založena a pravděpodobně již otevřena v roce 1898 pod názvem Jubilejní nemocnice císaře Františka Josefa. Od té doby prošla různými názvy. Od roku 2008 působí pod názvem Bílovecká nemocnice, a. s. Vlastníkem a jediným akcionářem je Moravskoslezský kraj.

Od roku 1945 se ve vedení nemocnice vystřídalo 21 ředitelů. V současné době vede nemocnici JUDr. Zdeněk Horák, MBA. Nemocnice bude 25. května 2018 oslavovat 120 let provozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám