Hlavní obsah

Benefiční koncert nadačního fondu Zdeňky Žádníkové přivítá na dobříšském zámku Jaroslava Svěceného

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Zdeňka Žádníková se svými hosty uvede v sobotu 5. prosince na zámku Dobříš další benefiční koncert na podporu svého Nadačního fondu. Hlavní hvězdou letošního večera bude houslový virtuos Jaroslav Svěcený, představí se i žáci dobříšských škol.

Foto: Archiv Zdeňky Žádníkové

Letos se Nadační fond Zdeňky Žádníkové zasloužil také o zvelebení prostor ve FN Motol.

Článek

„Letošní koncert bude už devátý v řadě. Spolu s hosty na něm každoročně představuji aktivity, které náš nadační fond za uplynulých dvanáct měsíců udělal,“ uvedla Žádníková.

Nadační fond Zdeňky Žádníkové realizuje nástěnné výtvarné dekorace pro nemocniční zařízení, v posledních letech zvelebuje také prostory škol, azylových domů či dětských domovů. V letošním roce začali nově spolupracovat s Českým atletickým svazem. „Vyrobili jsme limitovanou edici triček pro nejstarší běh v Evropě - Běchovice - a postupně získáváme prostředky na projekt Atleti pomáhají pro dětskou ortopedii ve Fakultní nemocnici Motol,“ sdělila herečka.

S novým generálním partnerem, českou společností DERMACOL, dokončil letos nadační fond další etapu realizací v Motole - druhé patro čekáren na dětské poliklinice. Novou tvář dostala také chodba Azylového domu v Prachaticích nebo dětská ambulance a lůžková část v jilemnické nemocnici. Vizuální proměnou prošlo oddělení následné péče (geriatrie) v žatecké nemocnici a na dokončení vizuální proměny čeká dětská psychiatrie v Liberci.

„Nezapomněli jsme ale ani na Dobříšsko - v Dětském domově Korkyně a Azylovém domě v Mokrovratech  najdou pod stromečkem knížky od našich partnerů - nakladatelství Grada a firmy Pexi, která vyrábí hračky,“ říká Žádníková, která kousek od Dobříše bydlí.

S projekty, na kterých nadační fond pracuje, seznámí herečka jako každoročně v adventním čase návštěvníky benefičního koncertu v Zrcadlovém sále dobříšského zámku. Vedle hlavní hvězdy Jaroslava Svěceného na něm vystoupí děti z 2. MŠ Dobříš, v rámci večera se také uskuteční minivernisáž výtvarného oddělení ZUŠ Dobříš.

Benefiční koncert začne v 17 hodin a vstupenky na něj jsou v prodeji na pokladně zámku Dobříš. Plné vstupné je 130 korun, snížené 90 Kč. Umělci vystoupí bez nároku na honorář a veškerý výtěžek půjde ve prospěch nadačního fondu.

„Ráda bych vyjádřila velké poděkování rodině Colloredo-Mannsfeld a řediteli zámku Pavlu Krejcárkovi za velkorysý přístup a laskavou záštitu, kterou nám poskytují. Neberu to jako samozřejmost a velmi si toho vážím,“ dodala Žádníková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám