Hlavní obsah

Benefiční koncert Heleny Vondráčkové pomůže pozůstalým po obětech tragédie v Uherském Brodu

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do konce sezóny čeká Helenu Vondráčkovou ještě pěkná série koncertů. Jedním z nich bude 17. května benefiční koncert, jehož výtěžek ze vstupného půjde na účet pro pozůstalé po obětech nedávné uherskobrodské tragédie. Vystoupení se uskuteční v tamním Domě kultury.

Foto: Tomáš Svoboda

Helena Vondráčková s kapelou Charlie Band ne nedávnémn koncertě v brněnském Sono Centru.

Článek

Pro Helenu Vondráčkovou to není zdaleka její první pomoc potřebným. Řadu let se angažuje v charitativní činnosti, což dokládá třeba její spolupráce s nadacemi Naše dítě a Kapka naděje. Na koncertě v Uherském Brodě ji doprovodí tradičně kapela Charlie Band a na programu budou hity stejně jako písně novějšího data.

„Pro nás ta hromadná vražda byla strašným šokem, a protože si dovedeme představit, do jakých obrovských problémů se mohou pozůstalí dostat, rozhodli jsme se s Helenou pomoct i finančně, aby to lépe zvládali,” řekl médiím manžel a manažer Heleny Vondráčkové Martin Michal.

„Máme své zkušenosti, a proto se nehrneme do každé charitativní akce, ale tam, kde máme jistotu, že peníze, co se vydělají, putují na to správné místo, tak to neváháme a jdeme do toho,” dodal Martin Michal, jehož manželka i kapela vystoupí v Uherském Brodě bez nároku na honorář.

Spokojení jsou i organizátoři koncertu, jehož začátek je stanoven na 17 hodin. „Beru to, jako velkorysou nabídku ze strany Heleny Vondráčkové. Osobně mě mile překvapila,” nechal se slyšet ředitel Domu kultury Jaroslav Mikulík.

Podobně vnímají zpěvaččino gesto také nejvyšší představitelé města. „Vážíme si toho a jsme za takovéto gesto vděční. Jsme rádi i za to, že máme další možnost, jak pomoct pozůstalým po obětech střelby,” uvedl starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar.

V červnu čeká Helenu Vondráčkovou nejen natáčení pro německou televizi MDR, ale také dva "narozeninové" koncerty. Zatímco jeden proběhne 13. června v Paláci Žofín v Praze, druhý je na programu 18. června na nádvoří Budatínského hradu na Slovensku. Také další koncert se uskuteční na Slovensku, a to 20. června v Domaši. Potom se zpěvačka zúčastní tenisové akademie v Přerově, kam jezdí každoročně už několik let.

V červenci vystoupí Helena Vondráčková společně s Davidem Deylem na koncertě v Třeboni (17. července), ale to se už bude připravovat na roli Chůvy v české verzi slavného francouzského muzikálu Romeo a Julie, jehož premiéra je ohlášena v multifunkčním sále Forum Karlín Praha na konec září.

Reklama

Výběr článků

Načítám