Hlavní obsah

Bechyňský festival dechových hudeb uzavírá první čtvrtstoletí své úspěšné existence

Novinky, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už celé čtvrtstoletí patří první srpnová neděle v Bechyni příznivcům dechovky. Výjimkou nebude ani ta letošní.

Foto: Petr Pokorný

Bechyňský festival dechových hudeb uzavírá první čtvrtstoletí své úspěšné existence.

Článek

Na pódiu jubilejního 25. Bechyňského festivalu dechových hudeb, jehož hlavním partnerem je tradičně Jaderná elektrárna Temelín Skupiny ČEZ, se v neděli 6. srpna představí Chodovarka, Jihočeská Vlachovka, Třeboňská 12, Bludověnka, Keramička a Babouci.

Akce začíná ve 13 hodin na městském stadiónu v Bechyni a posluchače bude programem provázet Helena Hýnová s Petrem Kronikou.

„Festival dechových hudeb je jednou z nejoblíbenějších akcí městského kulturního léta. Za pětadvacet let se z původně malé hudební události stal festival s průměrnou návštěvností okolo tisíce lidí. I z tohoto důvodu je právě sportovní stadión vhodným místem pro jeho pořádání,“ uvedl místostarosta Bechyně Jiří Rejlek.

Program kulturních, sportovních a společenských akcí ve městě spjatém především s výrobou keramiky a lázeňstvím je v období letních prázdnin velice pestrý. Velmi oblíbené a hojně navštěvované jsou například tradiční Keramické trhy či Koloběžková Grand Prix Bechyně, jejíž 45. ročník se jel v sobotu 29 července.

Bechyňské doteky

V bohaté multižánrové kulturní nabídce města podpořené z prostředků Oranžového roku se však určitě neztratí ani Bechyňské doteky, které odstartují v pátek 18. srpna divadelním představením Hrátky s čertem v klášterní zahradě.

V sobotu 19. srpna pak obyvatele, turisty a lázeňské hosty čeká řemeslný trh na náměstí T. G. Masaryka a Bleší trh v Městském muzeu. Program na náměstí a v přilehlém parčíku doplní Trio Josefa Panského, Divadlo dokola a kapely Sergej a Mněhně, Pasiáns, Žlutý fijalky, Vodovod a Vltava.

„Udržení vysoké úrovně kulturních akcí ve městě klade vysoké nároky nejen na její organizační, ale také finanční zajištění. V tomto směru je pro nás dlouhodobá podpora v rámci partnerství s Jadernou elektrárnou Temelín velmi prospěšná,“ doplnil místostarosta.

Letošní Doteky uzavře v neděli 20. srpna slavnostní poutní mše v klášterním kostele.

Reklama

Výběr článků

Načítám