Hlavní obsah

Beat Street přivezl nejlepší tanečníky street dance do Brna už po desáté

Novinky, František Horvát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší taneční výkony v hip hopu a street dance, báječnou atmosféru a rytmy streetové muziky si mohli zájemci o víkendu užít v Brně. Sportovní hala Vodova hostila Mistrovství ČR.

Foto: František Horvát

Mistrovství ČR v tanečním hip-hopu a streetu.

Článek

Pod záštitou největší české taneční organizace Czech dance organization pořádala brněnská taneční skupina Beat Up Brno oficiální Mistrovství České republiky ve streetových disciplínách. Toto poslední taneční klání bylo vyvrcholení tří měsíční taneční tour, která probíhala po celé republice. BEAT STREET je pro tanečníky tradicí s velkou historií – pořádal se již po desáté.

„Je pro mne velkou ctí, že si tanečníci, rodiče a diváci BEAT STREET oblíbili natolik, že se sem stále vracejí, a mohli jsme tak uspořádat už 10. ročník. Zakládáme si na streetové image soutěže a na těch nejlepších porotcích,“ řekl organizátor soutěže Martin Fiedler.

Téměř 4000 tanečníků hodnotila současná taneční špička. V porotě zasedli Tomáš Pražák, Hana Drbohlav, Zuzana Zizoe Veselá, Linda Rančáková, Sabina Bibi Škodová, David Tichý, Marek Homola, Zuzana Al Haboubi, ze Slovenska Marcela Hrůzová a ze Slovinska Urzy Kajzer.

„Všichni porotci jsou nejen respektovanými trenéry, choreografy, ale také tanečníky, kteří se vzdělávají na těch nejlepších tanečních událostech po celém světě. Tou nejbližší bude bezesporu Street dance camp v Jedovnicích u Brna, kde budou vyučovat nejlepší lektoři z celého světa, například Shaun Evaristo, který aktuálně pracuje s Justinem Biebrem a dalšími popovými hvězdami,” dodal Martin Fiedler.

Sobotní i nedělní soutěž vrcholila závěrečným galaprogramem, který v sobotu obohatilo finále tanečního battlu nazvaného King of Beat Street a vystoupení zpěváka Martina Svátka.

Mezi nejúspěšnější taneční školy patřili Magic Free Group Brno, Dance Academy Praha, T BASS Hradec Králové, Fénix Brno, Duck beat Přerov... Cenu poroty za nejlepší choreografii dne v sobotu získal tým Dance Academy Praha – Divokej Slim a v neděli juniorská hip-hopová formace T BASS.

Reklama

Výběr článků

Načítám