Hlavní obsah

Atmosféru Šumavy si lze vychutnat na fotografiích i naživo

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzeum Lamberská stezka v Žihobcích připravilo výstavu známých i méně známých fotografů, kteří své objektivy zaměřili na Šumavu. A nad zámeckým parkem se vám otevře skvělý pohled na šumavské kopce.

Foto: Jan Kaše

Fotografie v muzeu

Článek

V sobotu 19. října byla v Žihobcích zahájena výstava s názvem Šumava více než 50 objektivy, na které můžete prostřednictvím barevných i černobílých fotografií obdivovat krásu i rozmanitost tohoto pohoří.

„Nenechte si ujít jedinečnou příležitost prohlédnout si Šumavu tak, jak ji vnímají známí i méně známí fotografové. Každý pro výstavu připravil jednu fotografii,“ uvádí se v pozvánce.

Hlavním tématem je samozřejmě příroda v různých ročních obdobích. Můžete se tak potěšit barevnou pestrostí podzimu, líně se povalujícími mlhami v údolích, třpytícím se sněhem, hladinou vodních ploch, v nichž se zrcadlí jejich okolí, vycházejícím sluncem, rašeliništěm, ale i některými stavbami, vhodně zasazenými do krajiny.

Všechny vystavené fotografie mají svůj půvab a krásu. Těžko by se vybrala ta nejlepší. Budete do sebe nasávat tu jedinečnou atmosféru, kterou nám Šumava připravuje na každém kroku.

A tato výstava v Žihobcích, kterou můžete navštívit až do 30. března příštího roku, má bezesporu jednu velkou přednost – stačí vyjít z muzea, vystoupat několik desítek metrů zámeckým parkem a můžete si Šumavu vychutnat i naživo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám