Hlavní obsah

Archiv města Ostravy vydal další ročník Ostravského kalendária

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za přítomnosti primátora města Ostravy Tomáše Macury vydal Archiv města Ostravy již dvacátou čtvrtou publikaci Ostravského kalendária.

Foto: Josef Zajíc

Archiv města Ostravy vydal publikaci Ostravské kalendárium 2018. Publikaci představili Tomáš Macura, Martin Juřica a Hana Šústková.

Článek

Návštěvníky u příležitosti vydání informační publikace Ostravské kalendárium 2018 přivítala, poprvé jako ředitelka Archivu města Ostravy, Mgr. Hana Šústková, Ph.D. O cestě k vydání informoval autor kalendária, kronikář města Ostravy PhDr. Martin Juřica.

Primátor města Ostravy Ing. Tomáš Macura poděkoval pracovníkům archivu za podrobné informace, které se v kalendáriu nachází. „Informace, které v Ostravském kalendáriu vydáváte, pomáhají lidem orientovat se, co vše se v průběhu let v Ostravě dělo. Je pomocníkem statistikům, učitelům, archivářům a novinářům,” řekl primátor.

Na 116 stranách Ostravského kalendária 2018 kronikáře a autora Martina Juřici ve spolupráci s odpovědnými redaktorkami Jaroslavou Novotnou a Šárkou Glombíčkovou a Štěpánkou Bělovskou, která upravila a navrhla obálku, je 470 informací o politických, společenských, kulturních a sportovních akcích v Ostravě.

Padesát pět akcí bylo zachyceno v měsíci červnu a říjnu. V kalendáriu jsou zapsány téměř všechny akce, které se na území Ostravy konaly ke 100. výročí založení Československa. Zprávy, informace a rozbory doplňuje 61 barevných fotografií od renomovaných ostravských fotografů.

První zveřejněné číslo Archivu města Ostravy je z roku 1996. Současná publikace Ostravské kalendárium 2018 je 24. publikací této kategorie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám