Hlavní obsah

Apríl stráví Bohumíňáci na jarmarku

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historické ruské kolo, živá zvířata, stánek pro malé rytíře a pekárna pod širým nebem. To není apríl, ale program na první dubnový den v Bohumíně. Náměstí T. G. Masaryka ožije velikonočním jarmarkem.

Foto: Pavel Čempěl
Článek

Návštěvníci se jeho prostřednictvím přenesou o několik století zpět a budou si moci vyrazit vlastní minci, seznámit se s dřívějším knihtiskem a ochutnat regionální speciality podle původních receptů.

„Letos máme přislíbenou účast osmdesáti prodejců, kteří nabídnou návštěvníkům jarmarku valašské frgály, vdolečky, sýry, cukrovinky, zvěřinové speciality, ale také velikonoční svíčky, keramiku či dřevěné hračky. Prodej pochoutek a řemeslných výrobků doplní kulturní program pro děti i jejich rodiče a prarodiče,“ řekl Karel Balcar, ředitel pořádající městské agentury K3 Bohumín.

Nejmenší návštěvníci se mohou těšit na živé králíčky, ovečky a kozičky. Dámy ocení možnost výběru velikonočních dekorací, zdobených kraslic, košíkářských výrobků, rukodělných upomínkových předmětů z přírodních materiálů nebo ručně šitých obalů na knihy. Pánové se zase mohou pozdržet u stánků s ovocnými víny a medovinou. Ve foyer kina bude opět probíhat malý antikvariát, kde bude k mání zajímavé čtení za symbolické ceny.

Příznivci lidových tradic, kteří se letos na jarmark chystají a nemohou se dočkat, si mohou přivstat. Zatímco loni se začínalo v devět hodin ráno, letos akce startuje už o hodinu dříve. Ti, kteří si naopak rádi přispí, se nemusejí bát, že by o nákupy nebo atrakce přišli, jarmark trvá až do čtvrté hodiny odpolední. Vstup na něj je tradičně bezplatný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám