Hlavní obsah

Amálie se stala mistryní České republiky

Novinky, Radek Vráblík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amálie Ondroušková poté, co vyhrála dvě zlata na Těšínském poháru mládeže a získala pohár pro nejvšestrannějšího závodníka, uspěla i na mistrovství České republiky v Hradci Králové.

Foto: Jakub Škoda

Amálie, která je mistryní ČR, se svým kolegou Dušanem Galambem. Ten získal třetí místo.

Článek

V neděli 15. června se konalo mistrovství České republiky Shotokan Karate-Do International Federation v Hradci Králové. Všichni zde hrdě reprezentovali své rodné město Ostravu. Ostravský klub ATTFIS na mistrovství reprezentovalo šest závodníků.

„Všichni podali nadstandardní výkony. Určitě si ještě na tréninku nedělní mistrovství detailně rozebereme. Musíme se dívat dopředu, teď pro nás sice skončila sezóna, ale v září opět začíná,” konstatoval hlavní trenér Miloš Škoda 2nd Dan.

Amálie Ondroušková nevyhrála kategorii mladších žákyň 7-9 let, ale kategorii mladšího žactva. V této kategorii měla Ostrava 3 reprezentanty. Byli jimi Ondřej Perutka, Dušan Galamb a již výše zmiňovaná Amálie Ondroušková.

V prvním kole vyhrála Amálie v poměru 3:2. Druhé kolo suverénně ovládla výsledkem 4:1, jednou prohrála 1:4, ale to si hned poté spravila reputaci na 3:2.

Ondřej Perutka triumfoval hned v prvním zápase 5:0 v druhém 3:2 a Dušan Galamb také nedělal ostudu, když vyhrál 4:1, prohrál 2:3 a následně vyhrál 5:0.

Z celkového počtu závodníků postoupili 4 semifinalisté, mezi nimi byli všichni ostravští reprezentanti. V tomto kole se již bodovalo, nikdo až do posledního okamžiku nevěděl, zda někdo ze zmíněné trojice vypadl. To nakonec postihlo Ondřeje Perutku, který obsadil 4. místo, protože se vyhlašuje pouze jedno třetí místo. Vzápětí vyhlásili Dušana Galamba s bronzovou medailí a na konci Amálii Ondrouškovou s titulem mistryně České republiky S.K.I.F. pro rok 2014.

Pokračování bylo na Jakubu Feradovi, který vybojoval bronz. „Kuba předvedl krásnou kata, ale bohužel skončil třetí v kategorii ml. žactva 10-11 let do zeleného pásu,” uvedl asistent trenéra Jakub Škoda.

Naopak Roman Strachota, který v kategorii ml. žactva 10-11 let do zeleného pásu také nezklamal, nevybojoval bohužel ani bronzovou medaili a skončil na pátém nepostupovém místě. Jiří Pochman se ve své kategorii ml. žactva 10-11 let od fialového pásu bohužel neprosadil, mistrem této kategorie se stal mistr ČR z minulého roku Jan Hertl z Karate Lions Pardubice.

Reklama

Výběr článků

Načítám