Hlavní obsah

Advent ve Frýdku-Místku nabídne spoustu zábavy pro děti i dospělé

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek připravuje prostřednictvím KulturyFM zábavný Advent ve městě, který nabídne spoustu akcí pro děti i dospělé. Konat se budou od pátku 28. listopadu až do 23. prosince převážně na náměstí Svobody v Místku.

Foto: KulturaFM

Advent

Článek

ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU

Předvánoční atmosféra dýchne na obyvatele i návštěvníky města už v pátek 28. listopadu, kdy bude Advent ve městě slavnostně zahájen.

Místecké náměstí Svobody ožije Vánočními trhy a v podvečer, okolo 17. hodiny bude slavnostně rozsvícen vánoční strom, se kterým se rozzáří také celá vánoční výzdoba města. Čekání na tento okamžik zpříjemní od 15 hodin koncert pro děti v podání Pavla Nováka, poté vystoupí David Stypka & Bandjeez a před půl pátou se na podiu předvede Soubor lidových písní a tanců Ostravica.

Krátce po 17. hodině bude na podium pozváno jedno z přítomných dětí, aby otočilo klíčem v kouzelném zámku Vánoc a rozsvítilo tak vánoční strom a vánoční výzdobu města. Slavnostní program zakončí Tomáš Kočko & Orchestr. Připraven je i doprovodný program. 

VÁNOČNÍ TRHY

Vánoční atmosféru na náměstí navodí Vánoční trhy, které začnou 28. listopadu a skončí 23. prosince.

Prodejci budou v nazdobených stáncích nabízet tradiční vánoční zboží – svícny, jmelí, adventní věnce, vonné oleje, vánoční ozdoby, ale také šperky nebo výrobky ze dřeva a keramiky. Nouze nebude ani o bohaté občerstvení. Prodávat se budou vánoční perníčky, trdelníky, klobásky, placky, ale také horká medovina nebo vánoční punč.

Ve čtvrtek 4. a 18. prosince budou součástí Vánočních trhů také Beskydské farmářské trhy.

PROGRAM O VÍKENDECH I VE VŠEDNÍ DNY

Veselo bude na náměstí Svobody také 5. prosince, kdy je na programu Mikulášská nadílka. Ve středu 10. prosince se společně s dalšími městy Frýdek -Místek zapojí do projektu Česko zpívá koledy.

V sobotu 13. prosince jsou na náměstí zvány celé rodiny s dětmi na Vypouštění balónků s přáním Ježíškovi. V neděli 14. prosince si na náměstí připomeneme vánoční zvyky, ale i řemesla. Od pondělí 15. prosince do úterý 23. prosince bude na náměstí probíhat doprovodný program plný hudby, tance i divadla. Připravena bude také ohňová show a chybět nebude ani živý betlém.

BETLÉMSKÉ SVĚTLO

Den před Štědrým dnem, tj. 23. prosince, přivezou skauti na náměstí Svobody Betlémské světlo, které si zájemci budou moci donést domů jako symbol původního významu Vánoc.  

VĚŘEJNÁ SBÍRKA 

Stejně jako v minulých letech se i letos uskuteční na náměstí Svobody v Místku veřejná sbírka Vánoční strom.

Zahájena bude tradičně v den slavnostního rozsvícení vánočního stromu a vánoční výzdoby celého města, tj. 28. listopadu, a skončí 31. prosince. Výtěžek sbírky je určen pro jesle na vybavení zahrady houpačkami, průlezkami a jinými hracími prvky pro nejmenší děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám