Hlavní obsah

Vítěz MasterChefa Roman Staša bude i o Vánocích v kuchyni experimentovat

Novinky, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítěz kulinářské show MasterChef 2020 Roman Staša bude Vánoce trávit na Moravě s rodinou. Po hektickém roce, kdy na blízké neměl tolik času, kolik by si přál, se těší na klid a pohodu. A samozřejmě také na dobré jídlo.

Foto: archív Romana Staši

Roman Staša

Článek

Co se týká vánočního jídelníčku, dojde u Staši na klasiku i experimenty. „Na štědrovečerní tabuli u nás nesmí chybět smažený kapr, skvělý bramborový salát a zeleninová polévka ani kuřecí řízek, který miluju,“ řekl Novinkám.

Příprava vánočního menu je obvykle v režii maminky, která dle Romanových slov umí štědrovečerní večeři dokonale, letos se ale vaření nevyhne ani jemu. A coby nový MasterChef má laťku nastavenou hodně vysoko.

„Nejvíc se těším na přípravu kapra. S tím tak velkou zkušenost nemám, takže to bude opět nějaká novinka,“ usmívá se.

Šéfkuchař Přemek Forejt: Práce v michelinské restauraci byla někdy až šikana

Styl

Zatímco slané vánoční pokrmy si Staša rád dopřeje, na sladké moc není. Ale když už, nejraději má vanilkové rohlíčky a linecké. „Ničím neslepované, prostě jen tak. A nejlíp chutnají na Boží hod s kakaem,“ dodal.

Tipy na vánoční dárky pro vášnivé kuchaře a milovníky dobrého jídla

Vánoce

„Miluju vanilkové rohlíčky od babičky. Tady je úplně obyčejný recept.”

Vanilkové rohlíčky podle babičky Romana Staši

INGREDIENCE

  • 400 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 100 g sádla
  • 1 vejce
  • 100 g najemno nastrouhaných ořechů a mandlí
  • na obalení vanilkový cukr

POSTUP:

  • Vše kromě vanilkového cukru smícháme, uděláme těsto, zabalíme do fresh folie a dáme odpočinout přes noc do lednice.
  • Druhý den rozválíme těsto na tenký váleček, nařežeme na kousky, vytvarujeme do podoby rohlíčků a vložíme do předehřáté trouby na 160 stupňů Celsia na cca 4 minuty.
  • Upečené rohlíčky ihned po vyndání z trouby obalujeme ve vanilkovém cukru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám