Hlavní obsah

Vídeň láká na tradiční vánoční trhy aktivitami pro celou rodinu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční trhy v rakouské Vídni mají již 600letou tradici. V letošním roce budou otevřeny od 15. listopadu do 26. prosince, tradičně v okolí vídeňské radnice a v krásně vyzdobeném parku. Těšit se můžete nejen na vánoční speciality, ale také speciální dílničky pro děti, bruslení a další aktivity.

Foto: Viennese Christmas Market

Vánoční trhy ve Vídni

Článek

Sváteční atmosféru navodí vůně pražených ořechů a mandlí, národní i zahraniční pěvecké sbory a trumpetisté a také výstava betlémů. A někdo možná zahlédne i „Christkindl”.

Bez ohledu na to, zda si chcete užít živou atmosféru tradičního vánočního trhu, využít bohatého programu pro děti, zabruslit si v městském parku nebo si užít další kulturní zážitky, tradiční Vídeňské vánoční trhy nabízejí pro každého něco.

Toužíte si vánoční čas užít bez stresu? Začněte s přípravami už nyní

Vánoce

Hlavně děti si užijí skvělou zábavu v sále Volkshalle na radnici, kde si mohou upéct sušenky a ozdobit vánoční dárky. Mohou se také setkat s „Christkindl”, který jim bude vyprávět vánoční příběhy a od těch nejmenších převezme jejich seznam přání.

Lidé, kteří si chtějí užít ještě více vánoční zábavy, se mohou svézt vláčkem taženým soby nebo se v parku u radnice svézt na ruském kole či historickém kolotoči. Tradiční „Christkindlmarkt” je také skvělým místem pro nákup menších dárků pro milované osoby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám