Hlavní obsah

Toužíte si vánoční čas užít bez stresu? Začněte s přípravami už nyní

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože je teprve začátek listopadu a může se zdát, že do Vánoc je ještě dostatek času, není tomu tak. Chcete-li uniknout předvánočnímu stresu, nastal právě nyní ten ideální čas na přípravu. Podívejte se s námi na to, co lze již nyní začít plánovat a realizovat.

Foto: Profimedia.cz

Začněte s plánováním už nyní.

Článek

1. Utvořte si seznam dárků a naplánujte rozpočet

Čím dřív si sestavíte seznam dárků, kterými budete chtít obdarovat své nejbližší, kamarády, kolegy, ale i například učitelky dítěte, tím snáze je stihnete nakoupit ještě předtím, než začne předvánoční nakupovací šílenství. Zároveň si díky tomu dokážete i snáze rozplánovat finanční výdaje a nebudete zbytečně utrácet za nesmyslné dárky na poslední chvíli.

2. Nakupte si dopředu i balicí potřeby

Obchody jsou již nyní plné balicích papírů, nejrůznějších stužek a ozdob. Byla by škoda toho nevyužít. Jednak si teď budete mít ještě z čeho vybírat a pak také ušetříte následně čas těsně před Štědrým večerem.  Nezapomeňte ani na lepicí pásky, jmenovky či popisovače.

3. Připravte si dopředu vánoční přání

Budete-li chtít letošní vánoce trošku ozvláštnit, zapomeňte na rozesílání vánočních smsek a raději si dopředu připravte vánoční přání. Můžete si je vyrobit sami a to hned několika způsoby.

Velmi populární jsou například vánoční pohlednice vyrobené z vlastních fotek. Přáníčka si můžete i nadepsat, nalepit poštovní známky a pak je jen na začátku prosince rozeslat.

Vánoční dekorace se letos ponesou v duchu retra, světelných efektů a minimalismu

Vánoce

4. Naplánujte si již nyní návštěvu u kadeřníka, kosmetičky apod.

Každá žena touží být o vánočních svátcích krásná, ale málokterá se včas objedná do salónu a pak ve stresu hledá náhradní řešení. Proto objednejte se ke svému oblíbenému kadeřníkovi, kosmetičce, ale i masérce již nyní, ať nemusíte nic takového poté řešit.

5. Naplánujte si kalendář již nyní

Udělejte si čas a zaznamenejte si dopředu do kalendáře, co vás všechno koncem roku ještě čeká, tak abyste se na vše dokázali včas připravit. Zajisté vás čeká nejen spoustu pracovních schůzek, večírků, ale posezení s kamarády, případně předvánoční party. Vše si řádně naplánujte již nyní, ušetříte si tak stres, při plánování čehokoliv na poslední chvíli.

6. Připravte si dopředu všechny dekorace

Chystáte se nakupovat vánoční dekorace podle aktuální trendů či předchozí dekorace doplnit o nějaké novinky? Pak tak učiňte hned teď. Obchody jsou již plné trendy propriet a je nesmysl to odkládat.

S dekoracemi jinak nemusíte čekat až do první adventní neděle, dům si můžete vyzdobit již kdykoliv v průběhu listopadu.

Průzkum: Každý čtvrtý Čech kupuje vánoční dárky už od září

Finance

7. Naplánujte všechny předvánoční party i návštěvy

Organizujete pravidelně nejrůznější předvánoční setkání? Naplánujte vše již nyní. Pozvánky rozešlete dopředu a naplánujte veškeré občerstvení. Využijte i pomoc ostatních zúčastněných, například tím, že na setkání donesou konkrétní občerstvení apod.

8. Naplánujte si dopředu i sváteční pokrmy a seznam potravin

Možná se vám to zdá bláznivé, již nyní sestavovat nákupní seznamy potravin na vánoční svátky, ale vězte, že v prosinci vše z toho velmi oceníte, zejména pokud si s předstihem nakoupíte i trvanlivé potraviny.

9. Připravte si dopředu slavnostní i silvestrovské oblečení

I když si letos neplánujete v tomto směru nic nového pořídit, připravte si již nyní společenské oblečení. Je pravděpodobné, že něco bude zapotřebí ještě vyčistit nebo opravit, u něčeho bude nutné dokoupit doplňky apod.

10. Myslete i na odpočinek

Spoustu žen dělá velkou chybu, že v předvánočním shonu zapomínají na sebe. Ne náhodou jsou pak o Štědrovečerním dni unavené, nervózní a výbušné. Proto si najděte i těsně před Vánoci čas jen na sebe, na jakoukoliv aktivní či pasivní relaxaci, ať už v podobě cvičení, masáže, kosmetiky, posezení s kamarádkami či doma nad hezkou knihou.

Smiřte se s tím, že i když o svátcích nebude vše dokonalé, užijete si je už tím, že budete trávit čas s těmi, které milujete a s kterými je vám dobře a to za trochu nedokonalosti stojí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám