Hlavní obsah

Vánoční strom trochu jinak. Budete v úžasu, jaký má tvar

Novinky, Jana Nesvadbová

S Vánocemi jsou každoročně spjaty spousty hezkých tradic. Různé zvyky si ale různé rodiny různě upravují. Tu se na Štědrý večer nejí kapr, tam se nerozbalují dárky večer, ale už ráno apod. Inovátorskou ruku lze vztáhnout i na tak zdánlivě neměnnou věc, jako je tvar stromku. Schválně, napadlo by vás upravit jej do podoby dinosaura?

Foto: Profimedia.cz

Stromeček ve tvaru dinosaura je neobvyklý nápad, malé děti ale nepochybně ohromí.

Článek

Dinosauři patří už léta k nejoblíbenějším tématům menších dětí, zejména pak chlapců. Proč jim tedy neudělat radost i na Vánoce a nevytvarovat stromek do podoby jednoho z největších tvorů planety?

Svým vzpřímeným postojem k nápodobě svádí například tyranosaurus. Kdo by měl problém spojovat se svátky klidu, míru a lásky predátora, může volit na zadních nohou stojícího býložravého brachiosaura.

Zastřihávání skutečného stromku do požadované podoby bude patrně nereálné. Jednodušší je vytvořit si „kostru”, tedy základní tvar z pevných drátů či dřevěných latěk (má-li dílo zůstat v interiéru), a tu pak pokrýt chvojím.

Foto: Profimedia.cz

Americké muzeum dějin přírody láká dvojicí stromků ve tvaru dinosaurů na svou aktuální expozici o tyranosaurech.

Právě tento postup zvolili pro dvojici vánočních stromů i pracovníci Amerického muzea dějin přírody v americkém New Yorku. Muzeum na svou aktuální expozici s názvem T-Rex, největší predátor láká chvojovými podobiznami dvou praještěrů třímajících v předních tlapách zelené věnce s červenou stuhou.

Desetimetrový vánoční strom v Kodani zdobí více jak tři tisíce krystalů

Vánoce

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám