Hlavní obsah

Tisíce vánočních světel a světoznámý kamion, tak uctil památku otce mladý Brit

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevšedním způsobem se rozhodl uctít památku svého letos zesnulého otce 24letý Brit Shaun Pickering z hrabství Shropshire. Rodinný dům vyzdobil na jeho počest dvěma desítkami tisíc vánočních světel, nezapomněl z nich vytvořit ani slavný kamion s Coca-Colou. Shaunův tatínek byl totiž velikým milovníkem Vánoc. Kolemjdoucí navíc mají možnost jeho snahu ocenit příspěvkem na charitu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Syn udělal před domem vánoční výzdobu s pomocí 20 tisíc žárovek Video: AP

 
Článek

Shaunův otec John zemřel ve věku 59 let na srdeční infarkt letos v červnu. Vánoce bez něj budou tedy pro mladého Shauna obzvláště smutné. Tím spíše, že právě svátky na konci roku byly pro tatínka těmi nejoblíbenějšími.

Brit začal s výzdobou rodinného domu s předstihem, a to už v září. Za dva měsíce se mu jej podařilo vyzdobit 20 tisíci vánočních světel a dokonce z nich vytvořit i ikonický kamion, který má většina lidí s Vánocemi již neodmyslitelně spojený.

Nejočekávanější vánoční reklama je tu, opět nezůstane jedno oko suché

Vánoce

Shaunova snaha nebyla ovšem samoúčelná. V Británii totiž bývá zvykem podobně výrazně osvětlené domy spojit s charitativními účely. Kolem jdoucí lidé mají možnost, za chvíli pokochání se vší tou nádherou, odměnit majitele dobrovolným příspěvkem.

S ohledem na příčinu úmrtí tatínka asi málokoho překvapí, že výtěžek z jeho sbírky poputuje britské charitativní nadaci British Heart Foundation, která podporuje výzkum srdečních a cévních chorob.

Anketa

Líbí se vám zvyk spojovat bohatou výzdobu domu s možností příspěvku pro kolemjdoucí na charitu?
Ano, to je skvělý nápad
82,6 %
Nevím
5 %
Ne, je to hloupost
12,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1828 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám