Hlavní obsah

Vánoční skořicové hvězdičky podle cukrářky Mirky van Gils Slavíkové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se zbylými bílky, které se nahromadily při pečení štoly nebo vánočky? Jeden ze způsobů, jak je spotřebovat, jsou skořicové hvězdičky podle cukrářky Mirky van Gils Slavíkové.

Skořicové hvězdičkyVideo: Novinky

 
Článek

„Hvězdičky jsou jednoznačně velmi oblíbené u mých synů. Každý rok mě přesvědčují, že je musím upéct,“ prozradila Mirka van Gils Slavíková.

INGREDIENCE

  • 250 g moučkového cukru
  • 75 g bílků
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • 350 g nastrouhaných lískových ořechů
  • 7 g mleté skořice

POSTUP:

  • Postup není složitý. Začíná rozšleháním bílků se špetkou soli a polovinou prosátého moučkového cukru.
  • Trochu ušlehaného sněhu si odložíme stranou, abychom jím později mohli cukroví potřít.
  • Do zbytku sněhu přidáme druhou polovinu cukru, oříšky, citronovou kůru a skořici.
  • Těsto uhněteme, zabalíme do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do ledničky.
  • „Hmota má mít stejnou tuhost jako linecké těsto,“ podotýká Mirka. „Také se při rozvalování těsta místo mouky hodí použít spíš moučkový cukr,“ radí.
  • Po vykrájení hvězdičky namažeme zbylými odloženými rozšlehanými bílky.
  • Pečeme na 150 stupňů asi 15 minut.

Sýrová kolečka: Recept pro ty, kdo nemusí sladké a hledají alternativu k cukroví

Vánoce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám