Hlavní obsah

Slet Santa Clausů skončil pouliční bitkou

New York

Opileckou pouliční bitkou skončil letošní tah Santa Clausů po newyorských putykách. Každoroční hospodský slet zvaný SantaCon opakovaně čelí kritice, neboť jeho účastníci s bílým plnovousem a santovským červeným stejnokrojem se mění v chuligány, kteří se k dosažení vánoční atmosféry snaží propít.

BEZ KOMENTÁŘE: Šest opilých Santa Clausů se porvalo na uliciVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Portál huffingtonpost.com poznamenal, že sice neví, co rvačku v sobotu v noci vyvolalo, je si ale jistý, že paní Clausová vystrnadila Santu po příchodu domů z ložnice na gauč. Rovněž není jasné, zda incident nezpozdí na východním pobřeží Spojených států doručování vánočních dárků.

Letošní SantaCon opět přerostl ve výtržnosti, ačkoli se účastníci zavázali přispět na charitu a šířit radost. Také si stanovili tři zásady, které chtěli během barového putování dodržet, a to neterorizovat, nezvracet a neničit.

SantaCon se podle Wikipedie poprvé konal v roce 1994 v San Francisku, poté se rozšířil do dalších amerických měst a později i za hranice USA. Portál santacon.info uvádí, že letošní ročník se odehrál na 319 místech ve 44 zemích světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám