Hlavní obsah

Santa Claus vyzval k dodržování opatření proti koronaviru

Novinky, das
Rovaniemi

Santova vesnice za polárním kruhem bývá v tento čas obvykle přeplněná návštěvníky z celého světa, letos je tomu kvůli všem omezením vyplývajícím z koronavirové pandemie jinak. Přesto se Santa rozhodl i letos vydat své vánoční poselství, ve kterém se především snažil uklidnit děti i jejich rodiny, že i přes všechno, co se děje, přípravy na Vánoce probíhají dobře. Vyzval pak všechny, aby dodržovali doporučení proti koronaviru.

Santa Claus vyzval k dodržování opatření proti koronaviruVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Tisíce lidí z celého světa se každým rokem vydávají do Rovaniemi v Laponsku v severním Finsku – chtějí navštívit Santu a jeho soby, než se vydají na cestu kolem světa.

Letos ale návštěvníků značně ubylo. Vesnice byla mnohem tišší a vše se oproti předchozím rokům obešlo bez front.

Jediné, co zůstalo stále stejné, je množství dopisů od dětí z celého světa, které i tentokrát ve značném množství na poštu v Santově vesnici přicházely.

Santa za plexisklem a elfové v rouškách. V Laponsku na Vánoce rezignovat nechtějí

Vánoce

Přesto zde Santa vydal své vánoční poselství:

„Ahoj všichni. Některé děti mají kvůli této velmi zvláštní situaci ve světě obavy, aby nebyly zrušeny i nadcházející Vánoce. Můžu vám s naprostým klidem říci, že všechny přípravy na Vánoce jsou zde za polárním kruhem v Laponsku v plném proudu a vše probíhá v naprostém pořádku. Snažte se proto být dobří a milí, dodržujte všechna doporučení v oblasti veřejného zdraví a pravidla pro sociální distancování. Všichni si můžeme najít nové způsoby, jak být v kontaktu s přáteli, příbuznými a blízkými,” apeloval na všechny Santa.

Reklama

Související články

Mapy.cz ukrývají vánoční hru

Aplikace Mapy.cz přináší v předvánočním čase unikátní hru pro malé i velké dobrodruhy. Přímo v mapách naleznou děti – a pochopitelně nejen oni – jednoduchou...

Výběr článků

Načítám