Hlavní obsah

Mapy.cz ukrývají vánoční hru

Novinky, Miloslav Fišer

Aplikace Mapy.cz přináší v předvánočním čase unikátní hru pro malé i velké dobrodruhy. Přímo v mapách naleznou děti – a pochopitelně nejen oni – jednoduchou šifrovačku. Ta je zdarma a lidé mají možnost si ji vyzkoušet na webu i v mobilní aplikaci.

Foto: Mapy.cz

Vánoční hra na Mapy.cz

Článek

„Našim uživatelům chceme v této nelehké době dopřát zábavu pro celou rodinu a prostřednictvím pohádkové hry je naučit pracovat s pokročilejšími mapovými funkcemi, jako je vyhledání, plánování tras nebo měření vzdálenosti, které na Mapách máme,“ prohlásil Jan Laš, produktový manažer Mapy.cz.

Na všemožné aprílové easter eggy jsme si už zvykli, v Mapy.cz nicméně najdete i jeden vánoční. Stačí si přiblížit Horní náměstí v Olomouci. Najdete na něm symbol hvězdy, což je výchozí bod Vánoční hry Mapy.cz.

Česko z ptačí perspektivy. Mapy.cz zobrazují nové letecké snímky

Internet a PC

Hra začíná u královského bubeníka, kterého stejně jako další pohádkové postavy nakreslily děti zaměstnanců Seznam.cz.

„Pozor, pozor, na vědomost se dává, že černokněžník Mrakoděj ukradl z královské pokladnice kouzelnou Vánoční hvězdu a tím ohrozil nejen oslavy letošních Vánoc, ale i bezpečí celého království. Kdo Mrakoděje porazí a hvězdu králi vrátí, získá velkou odměnu a nehynoucí slávu. Zájemci, nechť se dostaví na hrad, kde se dozvědí více přímo od samotného pana krále,” přiblížil bubeník úvod hry.

Hrát hru a objevit tak celý příběh mohou uživatelé Mapy.cz až do 1. ledna 2021, a to zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám