Hlavní obsah

Rekordní vánočka měří 5,62 metru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historicky nejdelší vánočka v České republice byla upletena v pražské pekárně skupiny United Bakeries. Měří totiž rekordních 5,62 m.

Článek

Nebyl to prvoplánový rekordní zápis, vše se zrodilo při nohejbalu: kdo prohraje, upeče pětimetrovou vánočku, tak zněla sázka. Prohrála čtveřice Michal Valenta, Václav Jakš, Jiří Novák a Jan Prim.

A tak manažeři opustili své kanceláře a notebooky, vypůjčili si pekařské oblečení a proměnili se v pravé pekaře. Ve zkušební pekárně za dozoru technologů ručně upletli vánočku, která po vykynutí a upečení měla délku rovných 5,62 metru.

Dosavadní nejdelší registrovaná vánočka měřila 4,95 m, vyroben byl tedy rekordní kus v České republice a pravděpodobně i na světě. Upečte si domácí vánočku podle receptu od babičky.

Reklama

Související témata:

Související články

David Eben: Na Vánoce doma rád vzpomínám

"Od 26. listopadu, kdy jsme zahájili v Rumburku, máme takřka každý den koncert. V Praze zakončíme turné 21. prosince v bazilice sv. Jiří. Ještě předtím budeme...

Počítačoví piráti si brousí zuby na Vánoce

Před koncem roku jsou počítačoví podvodníci nejaktivnější. Těží ze zájmu lidí o vánoční dárky a lákají je na výhodné ceny i exkluzivní nabídky. Místo...

Výběr článků

Načítám