Hlavní obsah

Norské Tři oříšky pro Popelku vstoupí na Vánoce do českých kin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tre nøtter til Askepott (Tři přání pro Popelku) je norský remake pohádky scenáristy Františka Pavlíčka a režiséra Václava Vorlíčka. Do kin má jít 23. prosince.

Trailer na film Tři přání pro PopelkuVideo: BontonfilmCZ

 
Článek

V Norsku i v Německu se česká Popelka stala nesmrtelnou vánoční klasikou. V hlavní roli se nově představí norská hudební hvězda Astrid S, jednu z vedlejších postav pak ztvárnil Kristofer Hivju známý jako Tormund ze série Hry o trůny.

„Dostat příležitost a privilegium hrát Popelku v nové verzi Tří oříšků pro Popelku je prostě sen. Celé dětství jsem se každé Vánoce dívala na původní českou Popelku, neboť se u nás v Norsku stala součástí vánočních tradic. Je to role, ke které člověk přistupuje s maximální pokorou. Popelku a její příběh mám moc ráda a doufám, že lidé budou chtít naše nové zpracování vidět a bude se jim líbit,“ uvedla Astrid Smeplass, známá jako Astrid S, jež kvůli roli podstoupila trénink jízdy na koni i výcvik lukostřelby.

Norské Tři oříšky pro Popelku

Popelka bude zase bojovat se zlou macechou a nevlastní sestrou a díky kouzelným oříškům se dostane na ples, kde ztratí svůj střevíček. V dabované verzi účinkuje i Pavel Trávníček, který hrál v původní pohádce.

Norové si natočili vlastní Tři oříšky pro Popelku. Okopírovali úplně všechno

Kultura

„Václav Vorlíček o slávě své Popelky a její oblibě v Norsku věděl a fanoušků tam si velice vážil. Osobně jsme se spolu účastnili norské premiéry digitálně restaurované verze jeho původního díla. Tam jsme se také setkali s norskými producenty, s nimiž pan Vorlíček jednal o podobě nové Popelky. Remaku pan Vorlíček velice fandil, ale zároveň z něj bylo cítit, že si je jistý tím, že jeho mistrovství stejně překonat nelze,“ dodal Pavel Berčík z Evolution Films, který licenci na remake společně s norskými producenty vyjednal s autory původní Popelky.

Jaké pohádky budou v televizi na Štědrý den

Vánoce

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám