Hlavní obsah

Nejoblíbenější vánoční písnička je od Johna Lennona

Právo, Jaroslav Špulák

Nejoblíbenější vánoční písničkou podle čtenářů amerického hudebního magazínu Rolling Stone je Happy Xmas (War Is Over) od Johna Lennona.

Článek

Byť jde primárně o písničku s válečnou tématikou, lidé si ji téměř výlučně spojují s vánočními svátky. Skladbu z roku 1971 produkoval legendární producent Phil Spector, přičemž při nahrávání využil Lennon služeb amerického gospelového sboru Harlem Community. Písničku již dva roky před jejím vydáním avizovaly billboardy v New Yorku, na nichž bylo napsané War Is Over (If You Want It) (Je po válce - Pokud si to přejete).

Na druhém místě v hlasování o nejkrásnější vánoční písničku skončila folková klasika Fairytale Of New York od irské formace The Pogues. Hostuje v ní zpěvačka Kirsty MacCollová, která v roce 2000, necelý týden před vánočními svátky, ve věku 41 let tragicky zahynula při střetu s lodí v moři v Mexiku.

Třetí pozici v žebříčku nejoblíbenějších vánočních písniček obsadila Thank God It’s Christmas od skupiny Queen. Čtvrtá je All I Want For Christmas Is You od Mariah Careyové a pátá Springsteenova Santa Claus Is Coming to Town.

Reklama

Související témata:

Související články

Kate Mossová letos vánoční dárky uvařila

Modelka Kate Mossová si oblíbila anglický venkov, na svém statku v Costwolds teď pobývá častěji než v Londýně. A zamilovala se také do venkovských džemů...

Výběr článků

Načítám